Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun metsien hoito- ja käyt­tö­suun­ni­tel­mas­ta on unoh­det­tu tärkein asia

Oulun kaupungin metsien hoito- ja käyttösuunnitelmalla ohjataan Oulun, Suomen suurimman kuntametsien omistajan, metsien käyttöä vuosina 2024–2033. Suunnitelman piiriin kuuluvat talousmetsien lisäksi muun muassa suojelualueet ja kaupungin lähimetsät.

Suunnitelmassa tehtävät päätökset vaikuttavat jokaisen kuntalaisen lähiluontoon seuraavan 10 vuoden ajan ja kauas pitemmällekin.

Yhdyskuntalautakunnan kokouksessa 9.5. päätösesitys on, että 2022–2023 valmisteltu metsien hoito- ja käyttösuunnitelma hyväksytään ohjeellisena noudatettavaksi. Nyt hyväksyttäväksi esitetty suunnitelma painottaa vahvasti metsien hakkuita unohtaen luonnon monimuotoisuuden ja hiilinielut, jotka suunnitelman valmisteluvaiheessa olivat vielä mukana.

Hakkuutuloja kasvatettaisiin 1,3 miljoonaan euroon nykyisestä tavoitteesta 1,1 miljoonasta. Ohjelma ei esitä suojelualueiden lisäämistä, hiilinielujen lisäämistä, ennallistamista tai muitakaan lisätoimia luontokadon hidastamiseksi.

Suomi on sitoutunut suojelemaan 30 prosenttia maa- ja vesialueistaan vuoteen 2030 mennessä osana tavoitetta pysäyttää luontokato.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.