Koronatilanne: Epi­de­mia pa­hen­tu­nut sel­väs­ti Oulussa

Oulun Lu­mo-va­lo­fes­ti­vaa­li vai­kut­taa kes­kus­tan lii­ken­ne­jär­jes­te­lyi­hin – Poik­keus­jär­jes­te­ly­jä Kirk­ko­ka­dul­la ja Oja­ka­dul­la

Oulussa järjestettävä Lumo-valofestivaali aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin keskustan alueella.

Festivaalin rakentaminen alkoi maanantaina 15. marraskuuta ja se vaikuttaa liikenteeseen keskusta-alueen aina 22. marraskuuta asti. Varsinainen festivaali kestää  19.—21. marraskuuta.

Poikkeusjärjestelyjä on tulossa Kirkkokadulle ja Ojakadulle.

Kirkkokatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä välillä Linnankatu-Kajaaninkatu. Myös tuomiokirkon edustan parkkialue suljetaan maanantaina 15. marraskuuta kello 20.

Kirkkokadun pätkä parkkialueineen avataan liikenteelle jälleen maanantaina 22. marraskuuta kello 18.

Ojakatu suljetaan ajoneuvoliikenteeltä Aleksanterinkadun ja Rantakadun välillä tiistaina 16. marraskuuta kello 20 ja avataan maanantaina 22. marraskuuta kello 18.

Kirkkokatu 9:n eli Lähi-Tapiolan parkkialue suljetaan torstaina 18. marraskuuta kello 20 ja avataan festivaalin päätyttyä sunnuntaina 21. marraskuuta kello 22.15, kaupunki tiedottaa.

Oulu toivoo festivaalilla kävijöiden suosivan joukkoliikennettä mahdollisuuksien mukaan.

– Auton voi parkkeerata Kivisydämeen tai vähän kauemmaksi keskustasta, ja näin helpottaa mahdollista ruuhkautumista. Festivaalin odotetaan houkuttelevan jopa 100 000 kävijää viikonlopun aikana. Ruuhkaisin aika Lumossa on yleensä ollut kello 17–20, tiedotteessa kerrotaan.

Kaupunki painottaa, että etenkin vailla koronarokotetta olevien on tärkeää käyttää maskia.

Henkilöille, joilla ei ole täyttä rokotesuojaa, maskin käyttöä suositellaan aina julkisissa sisätiloissa liikuttaessa. Rokotettujen suositellaan käyttävän maskia oman harkinnan mukaan julkisissa sisätiloissa, joissa on pidemmän aikaa paljon ihmisiä lähellä toisiaan.