Oulun lauan­tai­nen mo­po­miit­ti poiki po­lii­sil­le run­saas­ti töitä – vi­ri­tyk­siä, hol­ti­ton­ta ajoa, useita kuskeja ajo­kiel­toon

Oulussa järjestettiin lauantaina mopomiitti. Kuvituskuva arkistosta.
Oulussa järjestettiin lauantaina mopomiitti. Kuvituskuva arkistosta.
Kuva: Joel Karppanen

Lauantaina Oulussa järjestetty mopoilijoiden kokoontuminen eli mopomiitti poiki poliisille rutkasti hommia.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että lieveilmiöihin kuului muun muassa vaarallista ajotapaa, vääriä ajonopeuksia ja viritettyjä mopoja. Poliisi määräsi useita kuljettajia väliaikaiseen ajokieltoon.

”Lopuksi, yhteisesti ja erikseen ei voi olla liikaa korostamatta vanhempien velvollisuutta olla kiinnostuneita lastensa menemisistä ja tulemisista sekä välineistä, joita yleisessä liikenteessä käytetään”, poliisi toteaa.

Mopomiitti oli jo toinen tälle kesälle Oulussa. Poliisin mukaan nyt osallistujamäärä oli suurempi kuin toukokuun miitissä. Tuolloin tosin Kaakkurin alueella sadat erilaiset ajoneuvot aiheuttivat häiriöitä. Nämä eivät kuitenkaan tiettävästi suoraan liittyneet mopomiittiin.

Poliisi valvoi mopoilijoita useiden partioiden voimin. Päivällä valvontaa keskitettiin Oulun pohjoisosiin ja myöhemmin Ruskon, Limingantullin, Oulunsalon ja Kaakkurin alueille.