Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun kir­jas­to­ja re­mon­toi­daan ura­kal­la: Pää­kir­jas­ton lisäksi uusiksi lai­te­taan myös Puo­li­vä­lin­kan­kaan ja Kau­ko­vai­nion kir­jas­tot

Puolivälinkankaalla avataan kahden vuoden päästä uusi kirjasto kokonaan uudessa rakennuksessa.

Puolivälinkankaan kirjasto suljetaan tämän viikon torstaina 6. huhtikuuta. Kokonaan uusi kirjasto on tarkoitus avata valmistuvassa uudessa Puolivälinkankaan monitoimitalossa vuonna 2025.

Monitoimitalo tulee samalle tontille, jossa Puolivälinkankaan kirjasto on tällä hetkellä. Kirjaston nykyisissä tiloissa aloitetaan peruskorjaus, minkä jälkeen tiloista tukee Paulaharjun koulutiloja.

Puolivälinkankaan kirjastolle etsitään remontin ajaksi väistötiloja. Tällä hetkellä lähimmät kirjastot ovat Tuirassa ja Kaijonharjussa, ja kirjastoauto palvelee kesätauon jälkeen alueella kerran viikossa siihen saakka kunnes uusi kirjasto on valmis.

Puolivälinkankaan kirjastosta lainatulle aineistolle ei tule eräpäiviä 6. huhtikuuta ja 31. toukokuuta välisenä aikana.

Puolivälinkankaalta lainattu aineisto voidaan palauttaa kaikkiin Outi-kirjastoihin. Varaukset voi noutaa kirjaston sulkemisen jälkeen Tuiran kirjastosta 12. huhtikuuta alkaen.

Uuteen rakennukseen on määrä sijoittua kirjaston lisäksi seitsemänryhmäinen päiväkoti ja nuorisotilat. Järjestelyjen taustalla on, että nykyiset Puolivälinkankaan päiväkoti ja nuorisotalo sekä Pyykösjärven päiväkodin rakennukset ovat olleet peruskorjauksen tarpeessa, mutta molempien peruskorjaamista ei ole katsottu järkeväksi.

Hankkeen tavoitehinta-arvioksi on määritelty liki seitsemän miljoonaa euroa. Arvio irtaimistohankinnoista on noin 300 000 euroa.

Oulun pääkirjasto on tyhjennetty remonttia varten.
Oulun pääkirjasto on tyhjennetty remonttia varten.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.