Sotaharjoitus: Naton har­joi­tus tuo Tun­tu­ri-Lap­piin ennen nä­ke­mät­tö­mät ruuhkat

Tornihotelli: Terwa Towerin ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen hy­väk­sy­mi­nen etenee Oulun kau­pun­gin­val­tuus­toon

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Oulun ke­hit­tä­mä ko­ro­na­ro­ko­tus­ro­bot­ti säästää hoi­ta­jil­ta tu­han­sia työ­tun­te­ja – oh­jel­mis­ton käyttöä tar­koi­tus jatkaa myös muissa ro­ko­tuk­sis­sa

Oulun kaupungin tiedotteen mukaan Oulussa annetaan noin 300 000 koronarokotetta tänä vuonna. Keväällä käyttöön otettu robotiikka on puolittanut rokotuksissa tarvittavan henkilökunnan määrän.

Aiemmin on tarvittu yksi hoitaja rokottamiseen ja toinen potilastietojen kirjausta varten. Nyt robotti hoitaa kirjaamisen, ja henkilökunta voi keskittyä itse rokottamiseen.

– Ohjelmistorobotiikan käyttöönotto on vähentänyt kirjaamisvirheitä sekä säästänyt huomattavasti aikaa ja henkilökunnan resursseja, kertoo robottia kehittämässä ollut hyvinvointipalveluiden palveluesimies Hilkka Haaraniemi tiedotteessa.

Robotti lukee rokotuksessa potilaan henkilötiedot henkilökortin viivakoodista. Lisäksi se tallentaa rokotteen tiedot ja esimerkiksi sen, monesko rokotuskerta on kyseessä.

Tiedot siirtyvät suojattuun tietokantaan, josta ohjelmistorobotti siirtää ne rokotetun potilastietoihin rokottajan tietojen kanssa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.