Pääkirjoitus: Am­mat­ti­lii­tot pu­ris­te­le­vat hal­li­tus­ta vielä lempein ottein – mutta tuskin pitkään

Kyselyt: Lähes 7 000 lukijaa kertoi Kalevan pi­ka­ky­se­lys­sä mie­li­pi­teen­sä am­mat­ti­liit­to­jen toi­mis­ta

Torihotelli: Kau­pun­gin­val­tuu­tet­tu Pirjo Sirviö yritti estää to­ri­ho­tel­lin kah­des­ti mutta epä­on­nis­tui

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Oulun kau­pun­ki­pyö­rä­jär­jes­tel­män kil­pai­lu­tus kes­key­tet­tiin syk­syl­lä, kau­pun­gin mukaan asiaa ei ole viety mark­ki­na­oi­keu­teen tai kä­rä­jil­le

Sähköavusteinen pyörä, jonka akku on asennettu taakkatelineeseen. Kuvituskuva.
Sähköavusteinen pyörä, jonka akku on asennettu taakkatelineeseen. Kuvituskuva.
Kuva: Iikka Järvenpää

Oulun yhdyskuntalautakunta keskeytti 12. lokakuuta poliittisella päätöksellä hankintamenettelyn, jolla Ouluun oltiin luomassa uutta sähköavusteisten kaupunkipyörien järjestelmää kovaonnisten Sykkeleiden jälkeen.

Tuolloin arvioitiin, että kilpailutuksessa mukana olleet ja siihen rahaa käyttäneet yritykset saattaisivat valittaa keskeytyspäätöksestä markkinaoikeuteen.

Asiasta ei kuitenkaan ole määräajassa valitettu markkinaoikeuteen ja keskeytyspäätös on saanut lainvoiman jo loppusyksystä, kertoo lakimies Johanna Lahdenperä Oulun kaupungilta.

Jos päätöksestä olisi valitettu, kaupunki olisi myös saanut tiedon asian vireilletulosta markkinaoikeudelta. Hän kertoo varmistaneensa tilanteen oikeudelta vielä keskiviikkona.

– Markkinaoikeus voisi ylipäätään arvioida vain hankinnan keskeytyksen laillisuutta, ei mahdollisia vahingonkorvausvaatimuksia tai niiden perusteita, Lahdenperä huomauttaa.

Kilpailutukseen osallistuneilla toimijoilla olisi mahdollisuus vaatia vahingonkorvauksia kaupungilta käräjäoikeudessa, mutta tällaisestakaan ei Lahdenperän mukaan ole tullut tietoa.

– Keskeytetyssä pyörähankinnassa ei kuitenkaan ole tehty hankintasopimusta, jonka vuoksi mahdollisten korvausvaatimusten menestyminen on epätodennäköistä, Lahdenperä sanoo.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.