Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Historia: Oulussa riitti ra­ken­ta­mi­sen rys­ket­tä 2000-lu­vun alussa, kun Kaak­ku­ri paisui ja Nokiaa ra­ken­net­tiin

Jääkiekko: Kärpät hävisi taas, putosi sarjan pe­rän­pi­tä­jäk­si

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun kau­pun­ki saa­mas­sa 36 mil­joo­naa euroa hal­li­tuk­sen li­sä­bud­je­tin kun­ta­ta­lous­pa­ke­tis­ta – Laa­ja­la: "Kau­pun­ki on te­ke­mäs­sä 100 mil­joo­naa euroa ali­jää­mää"

Kaupunki on laskenut, mitä tiistaina julkistetun valtion lisäbudjetin kuntatalouspaketti merkitsee Oululle rahassa. Kaupunki olisi saamassa 36 miljoonan euron verran lisää tuloja.Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että valtion lisäbudjetti antaa Oululle 36 miljoonaa euroa. Se ei riitä hänen mukaansa pelastamaan nopeaan syöksykierteeseen lähtenyttä kaupungin taloutta.
Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että valtion lisäbudjetti antaa Oululle 36 miljoonaa euroa. Se ei riitä hänen mukaansa pelastamaan nopeaan syöksykierteeseen lähtenyttä kaupungin taloutta.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunki arvioi pikaisesti tiistaina esitellyn lisäbudjetin vaikutukset, että Oululle koituisi siitä 36 miljoonaa euroa. Kaupunginjohtaja Päivi Laajala sanoo, että määrä on odotuksia parempi, sillä aiempi arvio oli 26 miljoonaa euroa. Se johtui siitä, ennakkotietojen mukaan lisäbudjetti olisi ollut nyt toteutunutta pienempi.

– Tämä on vasta kaupungin oma arvio, mutta aika hyvin me olemme onnistuneet kokonaispotissa, hän arvioi.

Kunnallisveron jako-osuuden mukaisessa suhteessa kunnille jaetaan valtionosuuden korotuksia kaikkiaan 550 miljoonaa. Kaupunki arvioi, että siitä tulisi Oululle 20,3 miljoonaa euroa. Yhteisöveron jako-osuuden korotuksia valtio myöntää 130 miljoonaa euroa, josta Oulun osuus olisi 9,6 miljoonaa euroa.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen jaettavista 159 miljoonasta Oulu saisi arvion mukaan 6,5 miljoonaa euroa. Valtionosuuden korotuksia iäkkäiden palveluiden varmistamiseen tullaan jakamaan 60 miljoonaa, josta Oululle olisi tiedossa puolitoista miljoonaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.