Keikat: Lava ei kes­tä­nyt Dream Thea­te­ria Oulussa – keikka pe­rut­tiin viime het­kel­lä tur­val­li­suus­syis­tä

Asuminen: Hiuk­ka­vaa­ra­lai­ses­sa pa­ri­ta­los­sa betoni yh­dis­tyy pas­tel­liin, moderni vin­ta­geen

Luitko jo tämän: Po­lii­si­par­tio törmäsi ja­lan­kul­ki­jaan suo­ja­tiel­lä, jonka vaa­ral­li­suus to­det­tiin jo vuosia sitten

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Oulun kau­pun­ki neuvoo va­rau­tu­maan poik­keuk­sel­li­seen talveen hyvän sään aikana – "Säh­kö­kat­kot ovat to­den­nä­köi­siä"

Oulun kaupunki kehottaa varautumaan talven sähkökatkoksiin ennen talvipakkasia.

Oulun kaupungin verkkosivuille on perustettu sivusto, jonne eri tahot ovat koonneet vinkkejä sähkön säästämiseen sekä sähkökatkoihin varautumiseen.

Kaupunki kehottaa kaikkia kuntalaisia arvioimaan, kuinka sähkökatkot vaikuttavat omaan toimintaan. Kotona olisi esimerkiksi hyvä olla ruuan, veden ja lääkkeiden kotivaraa niin, että pärjää tarvittaessa 72 tuntia esimerkiksi pitkittyneen sähkökatkon tai muun poikkeustilan myötä.

Lue lisää: Hyvä va­rau­tu­mi­nen hel­pot­taa vi­ran­omais­ten työtä krii­si­ti­lan­tees­sa – täl­lai­nen on 72 tunnin suun­ni­tel­ma, joka kan­sa­lais­ten tulisi muistaa

Sivuilta löytyy myös linkkejä esimerkiksi sähkökatkokarttaan ja vikatiedotteisiin. Sivustolle pääsee tästä linkistä.

– Sähkökatkot ovat todennäköisiä ja niihin on hyvä meidän kaikkien osaltamme varautua. Myös Oulun kaupunki toimii aktiivisesti ja varautuu omissa toiminnoissaan mahdollisiin energiakatkoksiin, jotta henkilöstö osaa toimia oikein katkon tullessa. Varautuminen luo turvallisuutta, kertoo kaupungin konsernijohtaja Ari Alatossava.