Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Oulun kau­pun­ki ei jär­jes­tä uu­den­vuo­den ilo­tu­li­tus­ta tänä vuonna eikä ehkä jat­kos­sa­kaan – "­Nii­den tilalle on etsitty muita kivoja, ym­pä­ris­tö­ys­tä­väl­li­sem­piä vaih­toeh­to­ja"

Kaupungin suunnitelmissa oli järjestää yleisöjuhla Rotuaarilla, mutta huonontuneen koronatilanteen vuoksi sekään ei toteudu.

Oulu
Oulun kaupunki ei järjestä tänä vuonna ilotulitusta.
Oulun kaupunki ei järjestä tänä vuonna ilotulitusta.
Kuva: Jukka Leinonen

Oulun kaupunki ei järjestä tänä vuonna uudenvuoden ilotulitusta eikä yleisöjuhlaa.

– Huonontuneen koronatilanteen vuoksi olemme katsoneet parhaaksi järjestää kaupunkilaisille uudenvuoden vastaanoton verkkotapahtumana. Tiedotamme siitä tarkemmin lähempänä, kertoo tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Riina Aikio Oulun kaupungin tapahtumatuotannosta.

Sen verran Aikio suostuu kuitenkin paljastamaan, että uudenvuoden verkkoshow lähetetään Rotuaarin studiosta, ja ohjelmassa on vuoden kohokohtien ja menestystarinoiden kertausta.

Tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Aikio paljastaa, että ennen kuin huonontunut koronatilanne muutti suunnitelmat, uudenvuoden juhlallisuuksia suunniteltiin Rotuaarin aukiolle.

– Juhlia suunniteltiin aivan uudenlaisella konseptilla. Aikaisemminhan uudenvuoden vastaanoton on järjestänyt Liikekeskus. Nyt juhlia puuhasi Oulun kaupunki.

Aikion mukaan rakettien ampuminen ei kuulunut alkuperäisiinkään suunnitelmiin.

– Niiden tilalle on etsitty muita kivoja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja. Todennäköisesti näin tulee olemaan jatkossakin, Aikio toteaa.