Kolumni: Na­to-jä­se­nyys on so­ti­laal­lis­ta liit­tou­tu­mis­ta syvempi asia, ja Poh­jois-Suo­men asemaa se vah­vis­taa

Kärpät: Ari Stenius jatkaa Oulun Kärp­pien lii­ga­ot­te­lui­den se­los­tus­ta Radio Ka­le­vas­sa

Mainos: Juuret kas­va­vat tie­dos­ta. Tutustu Ka­le­vaan 1kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Oulun kau­pun­gin­sai­raa­lan ko­ro­na­me­net­te­lyis­sä ei löy­det­ty moi­tit­ta­vaa – "Jos meillä olisi ra­jat­to­mas­ti re­surs­se­ja, ei koko koronaa olisi"

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto selvitti kaupunginsairaalan tartuntaryppäiden hoidon asianmukaisuutta. Virasto sai epäkohtailmoituksia erityisesti potilaiden ja hoitajien karanteenimenettelyihin liittyen.

Kaupunginsairaalan koronatilanne oli vaikea tänä keväänä. Arkistokuva.
Kaupunginsairaalan koronatilanne oli vaikea tänä keväänä. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei tiedotteensa mukaan löytänyt moitittavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa. Virasto antoi valvontapäätöksen asiasta 30. kesäkuuta.

Valvonnassa selvitettiin, oliko Oulun kaupunginsairaalassa menetelty virheellisesti tai epäasianmukaisesti niin, että potilasturvallisuus olisi vaarantunut. Selvitys aloitettiin maaliskuussa 2021 oma-aloitteisesti ja viranomaiset saivat selvityksen aloittamisen jälkeen lukuisia epäkohtailmoituksia kaupunginsairaalan koronapandemiaan liittyen.