Sähkön hinta: OSS myy sähköä alen­nuk­sel­la – mutta vain jä­se­nil­leen

Teollisuus: Yli­kii­min­gis­sä toimiva Conlog sai jät­ti­kau­pat Puo­lus­tus­voi­mil­ta

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Oulun kau­pun­gin kon­ser­ni­joh­ta­ja pitää val­tuus­to­in­fon sähkön hin­nas­ta – a­loit­teen tehnyt val­tuu­tet­tu: "Nyt pitää auttaa heitä, jotka ovat hä­däs­sä"

Oulun kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi kuullaan valtuustoinfo sähkön hinnasta. Arkistokuva.
Oulun kaupunginvaltuuston kokouksen aluksi kuullaan valtuustoinfo sähkön hinnasta. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulun kaupunginvaltuuston kokouksen alussa kuullaan ensi viikon maanantaina 28. marraskuuta valtuustoinfo, jossa käsitellään korkeaksi noussutta sähkön hintaa.

Valtuustoinfon taustalla on kaupunginvaltuutettu Saija Hyvönen (ps.), joka teki valtuustoaloitteen korkeaksi nousseesta sähkön hinnasta 10. lokakuuta.

Hyvönen kertoo, että valtuustoinfon pitää Oulun kaupungin konsernijohtaja Ari Alatossava. Valtuuston kokous alkaa maanantaina kello 12. Info pidetään kokouksen aluksi.

Kokous striimataan Oulun kaupungin Youtube-kanavalle.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Oulun Energia ja Oulun kaupunki sen omistajana selvittävät, voidaanko oululaisiin kotitalouksiin ja yrityksiin myytävää hintaa kohtuullistaa.

Oulun Energian sähkö myydään kuluttajille Oomi Energian kautta. Aloitteen mukaan hintaa voitaisiin kohtuullistaa esimerkiksi käyttämällä Oulun Energialle tulevia myyntivoittoja niin, että kuluttajahinnalle asetetaan kohtuullinen hintakatto.

– Tällä hintakatolla voitaisiin leikata esimerkiksi Oomi Kesto -sopimusten hintoja, jotka ovat nousseet alkuvuoden noin 9 sentistä kilowattitunti jopa yli 40 senttiin kilowattitunnilta, aloitteessa todetaan.

Saija Hyvönen sanoo, että sähkölämmitteisessä talossa asuville ihmisille tilanne saattaa olla epätoivoinen. Myös monen viljelijän tilanne on vaikea.

– Nyt pitää auttaa niitä, jotka ovat hädässä. Sähkölämmitys tyhjentää tilit.

Hyvönen toteaa, että suurien sähkölaskujen kanssa painivat eivät voi välttämättä hakea toimeentulotukea, koska heillä on omaisuutta kuten omakotitalo. Toimeentulotukea saa, jos ei ole omaisuutta.

Juttua oikaistu 25.11. kello 9.30. Korjattu Saija Hyvösen nimi.