Oulun jär­jes­tet­tä­vä North Of Hell jul­kis­ti uusia esiin­ty­jiä – Kuu­si­saa­res­sa elo­kuus­sa jär­jes­tet­tä­väl­lä fes­ti­vaa­lil­la nähdään me­tal­li­pio­nee­rit Napalm Death ja Vader

North Of Hell -festivaali järjestetään Kuusisaaressa 13.–14. elokuuta. Kuvituskuva.
North Of Hell -festivaali järjestetään Kuusisaaressa 13.–14. elokuuta. Kuvituskuva.
Kuva: Arkisto/Jarmo Kontiainen

13.–14. elokuuta Oulun Kuusisaaressa järjestettävä metallimusiikkifestivaali North Of Hell valmistautuu debyyttivuoteensa.

Uusina niminä North Of Hellissä nähdään grindcore-genren pioneeri brittiyhtye Napalm Death sekä puolalainen death metal -kokoonpano Vader. Kumpikin yhtyeistä on aloittanut uransa jo 1980-luvulla.

Festivaalin ohjelmistosta vastaava promoottori Teemu Mäntynen kertoo tiedotteessa, että kummallekin festivaalipäivälle julkistetaan vielä merkittävä ulkomaalaiset artistikiinnitykset, jotka julkistetaan pian.

– Toteutuakseen tapahtuma on tarvinnut muutoksia, ja olemmekin tehneet niiden eteen töitä hartiavoimin. Olemme tyytyväisiä siihen lopputulokseen, mihin olemme päässeet tässä hallitsevassa maailmantilanteessa, Mäntynen kommentoi.

– Olemme innoissamme rajoitusten vapautumisesta ja positiivisesta palautteesta. Kun tämän genren tapahtumia ei ole juuri tänä vuonna, lippuja on myyty ympäri Suomea, ja tilanne kyllä näkyy lipunmyynnissä, festivaalin toinen promoottori Kalle Keskinen kertoo.

Lue myös: Uusi me­tal­li­fes­ti­vaa­li hou­kut­te­lee mu­sa­dig­ga­rei­ta ja tuo Kuu­si­saa­reen pää­esiin­ty­jät Ruot­sis­ta – "Onhan Ruotsi yli­pää­tään joh­ta­via maita myös me­tal­li­mu­sii­kis­sa"

Ensimmäistä kertaa järjestettävä festivaali kertoo tiedotteessaan, että osa aiemmin ilmoitetuista esiintyjistä ovat joutuneet siirtämään esiintymisensä ensi vuoteen. Aiemmin julkistetuista pääesiintyjistä ensi vuoden festivaaleilla on määrä nähdä ruotsalainen Opeth.

North Of Hell -festivaalilla nähdään tänä vuonna Napalm Deathin ja Vaderin ohella muun muassa norjalainen Leprous, ruotsalainen Hypocrisy sekä kotimaiset Wolfheart, Rotten Sound ja S-tool.

– Uskomme vankasti, että vuoden hiljaisuuden jälkeen tämän tyyliselle tapahtumalle olisi kysyntää, ja jokainen toteutunut tapahtuma on tärkeää koko alalle, tuo iloa kansalle sekä antaa pitkän tauon jälkeen mahdollisuuden alan työntekijöille alkaa päästä vaikean ajan jälkeen takaisin jaloilleen, Mäntynen kertoo tiedotteessa.

Juttua päivitetty uusilla tiedoilla 3.6.2021 kello 16.13.

Fakta

North Of Hell -festivaalin tähän mennessä ilmoitetut esiintyjät:

Perjantai: Hypocrisy, Leprous, Vader, Municipal Waste, Wolfheart, Dawn of Solace, One Morning Left, Resolution 13

Lauantai: Napalm Death, Zeal & Ardor, Unearth, Cyhra, Beneath My Feet, Rotten Sound, S-tool, Khroma, Chronoform, Oceanhoarse

North Of Hell järjestetään 13.–14. elokuuta Kuusisaaren tapahtumapuistossa.