Uimahallit: Oulun ui­ma­hal­lis­sa ja Ve­si-Ja­tu­lis­sa sul­jet­tu altaita bak­tee­ri­löy­dös­ten vuoksi

Pääkirjoitus: Kiitos, Lumi ja Pyry, ja hyvää matkaa ta­kai­sin kotiin

Oikeudenkäynti: Oulussa isoa huu­me­kaup­paa pyö­rit­tä­neil­le pitkät van­keus­tuo­miot

Oulun ja Jy­väs­ky­län yli­opis­toil­le yh­tei­nen 1,2 mil­joo­nan euron ra­hoi­tus kvant­ti­las­kel­maan

Oulun ja Jyväskylän yliopistoissa alkaa Business Finlandin rahoittama kahden vuoden mittainen yhteishanke, joka keskittyy kvanttilaskennan sovellutuksiin, algoritmeihin ja kvanttiohjelmistojen tutkimukseen. Hanketta rahoittaa Business Finland 1,2 miljoonalla eurolla.

Yliopiston tiedotteen mukaan hankkeella on laajaa yhteistyötä yritysten kanssa. Yhteistyökumppanit pääsevät testaamaan ja kehittämään omista lähtökohdistaan nousevia kvanttilaskennan käyttötapauksia. Yhteistyössä on mukana kvanttilaskennan tulevia soveltajia finanssi- ja lääkekehitysaloilta, konsulttiyrityksiä ja kvanttiteknologiayrityksiä.

Hankkeen kerrotaan edistävän suomalaisen elinkeinoelämän kilpailukykyä lisäämällä tietoa siitä milloin ja mihin tarkoituksiin kvanttilaskentaa kannattaa hyödyntää.

Kvanttilaskennan poikkitieteellisen luonteen mukaisesti hankkeessa on mukana fysiikan, sovelletun matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, sekä viestintäteknologian tutkijoita yli tiedekunta- ja yliopistorajojen. Oulun yliopiston Kvantum-instituutti on merkittävästi tukenut hankkeen valmistelua.