Oulu: Val­tio-omis­ta­ja vaatii, että Oulun len­to­yh­tey­det saadaan pa­rem­mik­si

Kadonneet: Suun­nis­tus­ki­sa sai uuden kään­teen, kun Mu­hok­sen met­säs­tä löytyi Kel­los­ta ka­don­nut nainen

Peruskoulu: Ou­lu­lais­opet­ta­ja kertoo, mikä kä­si­työn ope­tuk­ses­sa meni pieleen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulun hy­vin­voin­ti­pal­ve­luil­le tur­vat­ta­va riit­tä­vä ra­hoi­tus – on­gel­mal­li­sek­si ti­lan­teen tekee se, että ali­bud­je­toin­ti leikkaa mer­kit­tä­väs­ti tulevan hy­vin­voin­ti­alueen ra­hoi­tus­ta

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala esitteli kaupungin ensi vuoden talousarvioesityksensä 5.10.2021. Me Oulun hyvinvointilautakunnan jäsenet olemme hyvin huolissamme esitykseen sisältyvistä kovista menoleikkauksista hyvinvointipalveluihin.

Oulun hyvinvointipalveluissa on kuluneen vuosikymmenen aikana tehty merkittäviä rakenteellisia uudistuksia ja eri säästötoimia. Näin hyvinvointipalvelujen kustannuskehitystä on saatu taitettua alas kumulatiivisesti yli puoli miljardia euroa. Välttämättömien toimenpiteiden yhteydessä on jo jouduttu nipistämään liikaa ennaltaehkäisevistä ja perustason palveluista. Se on johtanut siihen, että kalliiden erikoistason palveluiden tarve on kasvanut ja kustannuskehitys palautunut kasvu-uralle.

Esimerkiksi lastensuojelun huostaanotot ovat lisääntyneet vuodessa yli 60 prosenttia ja kiireelliset sijoitukset yli 30 prosenttia. Tämä on erittäin huolestuttavaa.

Hyvinvointipalvelujen tämän vuoden ennustettu toimintakate, eli menojen ja tulojen erotus, on vajaa 707 miljoonaa euroa, jossa on kasvua edellisestä vuodesta noin 50 miljoonaa euroa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.