Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Oulun ete­läi­sen alueen kan­san­edus­ta­jien määrä väheni

Oulun eteläisen alueen kansanedustajien määrä tipahtaa osin keskustan kannatuksen heikkenemisen takia ja osin siksi, että myös vasemmistoliito menetti yhden paikan Raahesta.

Alueen menestystä saattoi heikentää nyt myös se, että kaksi sikäläistä keskustalaista kansanedustajaa ei ollut enää sieltä ehdolla.

Paikkansa säilytti raahelainen keskustan kansanedustaja Hanna-Leena Mattila, joka on ollut eduskunnassa kuluneen kauden ja vähän edellistä.

Keskustalaiset haluavat valita ainakin yhden ehdokkaan samalta suunnalta. Nyt valituksi tuli uutena maatalousyrittäjä Timo Mehtälä Haapavedeltä. Kesken viime vaalikauden menehtynyt kansanedustaja keskustan Antti Rantakangas oli myös Haapavedeltä. Mehtälän saama äänimäärä oli melkoinen, eli rimaa hipoen hän ei eduskuntaan astu.

Perussuomalaisten toinen uusista kansanedustajista on sieviläinen Antti Kangas.

Raahelainen vasemmistoliiton kansaedustaja Katja Hänninen ehti olla eduskunnassa kaksi kautta, mutta kolmanteen ei enää kannatus riittänyt.

Kannatus ei myöskään riittänyt keskustalaisella Mikko Kinnusella Reisjärveltä jatkoon, vaan edessä on paluu opetusalan töihin. Kinnunen ehti olla eduskunnassa yhden kauden.

Jos leikillisesti ajatellaan, eteläpuolen alueen valta hupeni neljästä kolmeen.

Oikaisu 3.4. kello 14.45. Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti, että Mikko Kinnunen olisi palaamassa kansanopiston rehtorin virkaan. Kinnusella ei ole enää ollut tätä virkaa.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.