Synnytykset: Myös Oulussa ko­ti­syn­ny­tys­ten määrä kasvaa

Sumuttajat: Lis­ta­sim­me poh­joi­sen me­huk­kaim­pia hui­ja­rei­ta ja vei­ja­rei­ta

Varkaudet: Ruo­ka­var­kaat vievät aiempaa isompia saa­lii­ta, va­ras­hä­lyt­ti­met otettu apuun

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Oulun etätyö- ja etä­ko­kous­suo­si­tus pu­re­taan – kau­pun­gin työn­te­ki­jöi­den ohje pysyy voi­mas­sa

Oulun kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään keskiviikkona linjaamaan koronasuosituksista. Johtoryhmä linjasi, että etätyön ja etäkokousten suositus puretaan. Kaupungin henkilökunnan oma, päivitetty etätyöohje on edelleen voimassa, kerrotaan Oulun kaupungin tiedotteessa.

Lisäksi johtoryhmä linjasi, että maskisuositus pysyy ennallaan koronaepidemian perustasolla. Maskeja suositellaan siis vielä käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä, ulkomailta saapuessa ja tilanteissa, joissa metrin etäisyyden pitäminen muista on vaikeaa.

Johtoryhmä kokoontuu linjaamaan koronasuosituksista seuraavan kerran 4.8. Mikäli tautitilanteessa tapahtuu käänne huonompaan suuntaan, johtoryhmä on tiedotteen mukaan valmis kokoontumaan myös heinäkuun aikana.

Kaupungin julkaisema koronaepidemian viikkotiedote on tauolla heinäkuun ajan. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) päivittyvät luvut löytyvät edelleen Oulun kaupungin verkkosivuilta.

Eilen tiistaina 29.6. päivitetty koronan 14 vuorokauden ilmaantuvuusluku on Oulussa 5,3 100 000 asukasta kohden. Jalkapallon EM-kisaturisteihin liittyviä tartuntoja on tähän mennessä löytynyt 8 kappaletta.

Lue lisää: Etätyö- ja etä­ko­kous­suo­si­tus pu­re­taan Poh­jois-Poh­jan­maal­la – mas­ki­suo­si­tus pysyy voi­mas­sa muun muassa jul­ki­ses­sa lii­ken­tees­sä 

Ro­ko­te­nih­keys luo ison riskin – kyse on toinen tois­tem­me suo­je­lus­ta ja siitä, ha­luam­me­ko päästä eroon elämää an­keut­ta­vis­ta ra­joi­tuk­sis­ta