Pääkirjoitus: Joh­ta­jan yli­herk­kä nahka ei tar­vit­se eri­tyis­suo­je­lua

Kolumni: Eläin­har­ras­tuk­set kai­paa­vat puh­dis­tus­ta ja "gu­ru­jen" me­ne­tel­mien tiukkaa ar­vioin­tia

Jääkiekko: Kaleva sel­vit­ti, mistä Kärp­pien 2000-lu­vun poh­jois­suo­ma­lai­set ovat läh­töi­sin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­ko­te­nih­keys luo ison riskin – kyse on toinen tois­tem­me suo­je­lus­ta ja siitä, ha­luam­me­ko päästä eroon elämää an­keut­ta­vis­ta ra­joi­tuk­sis­ta

Koronavirus on lyöty kanveesiin isossa osassa maata. Sieltä sitä ei kannata päästää enää nousemaan. Liian matalaksi jäävä rokotekattavuus luo kuitenkin riskin. Koronan torjunnassa vanhojen asia on nuorten asia, ja päinvastoin

Koronataistelussa kuljetaan nyt Suomessa kohti valoa. Tiistaina Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kevensi koronasuosituksia.

Maskien käyttöä kaupoissa ei enää pidetä välttämättömänä, kunhan lähikontaktit voidaan välttää. Yksityistilaisuuksia koskevia erillisohjeita ei enää ole.

Sen sijaan maskeja suositellaan edelleen esimerkiksi joukkoliikenteessä, koronatestiin hakeuduttaessa tai riskialueelta Suomeen saavuttaessa.

Samalla korostetaan tuttujen hygieniaohjeiden noudattamista. Epidemia ei ole ohi.

Oysin johtajaylilääkäri Juha Korpelainen muistutti tiistaina rokotteen ottamisen tärkeydestä. Näin siksi, ettei tulevana syksynä nähtäisi samanlaista tartuntojen ampaisua kuin viime syksynä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.