Kaavoitus: Vä­li­ky­län ja Ruskon teol­li­suus­aluei­den väliin suun­ni­tel­laan uutta työ­paik­ka-aluet­ta

Sää: Ke­vät­tal­ven nätit päivät jat­ku­vat Oulun seu­dul­la, kes­ki­viik­ko­na voi tulla lisää lunta

Luitko jo tämän: Oulun ke­hu­tul­la tont­ti­po­li­tii­kal­la on kään­tö­puo­len­sa – Ve­ron­mak­sa­jien rahoja on myös tuh­lat­tu, arvioi apu­lais­pro­fes­so­ri

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Oulun Ase­ma­kes­kuk­sen to­teut­ta­ja selviää ensi ke­vää­nä, tuo­ma­ris­to arvioi eh­do­tuk­sia par­hail­laan

Kun sopimus toteuttajan kanssa on tulevana keväänä allekirjoitettu, alueen kaavoitus ja toteuttaminen voidaan aloittaa.

Tulevaa asemakeskusta kuvaillaan tiedotteessa liikenteen solmukohdaksi, jonka läpi kulkee paljon matkustajia. Kuvituskuva.
Tulevaa asemakeskusta kuvaillaan tiedotteessa liikenteen solmukohdaksi, jonka läpi kulkee paljon matkustajia. Kuvituskuva.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Asemakeskuksen tuleva toteuttaja selviää todennäköisesti ensi kevään aikana.

Asemakeskuksen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun ehdotukset ovat tällä hetkellä tuomariston arvioitavana. Kun sopimus toteuttajan kanssa on allekirjoitettu, alueen kaavoitus ja toteuttaminen voidaan aloittaa.

– Kilpailu on edennyt kuukauden lisäaikaa lukuun ottamatta suunnitelman mukaisessa aikataulussa, toteaa kiinteistökehityspäällikkö Janne Marttinen Senaatin Asema-alueet Oy:n tiedotteessa.

Kilpailussa pyritään löytämään Asemakeskukselle toteuttamiskelpoinen suunnitteluratkaisu ja sen toteuttaja, rahoittaja sekä uudet omistajat.

Kilpailuehdotusten arvioinnissa painotetaan tiedotteen mukaan muun muassa eri matkustusmuotojen toimivuutta, kaupunkikuvaa ja hiilineutraalia kaupunkikehitystä.