Oulun alueen pää­sar­ja­pe­laa­jat odot­ta­vat jo pe­sä­pal­lo­kau­den al­ka­mis­ta – Antti Kor­ho­nen: "Olen aina valmis pe­laa­maan"

Tämän viikon uutisten jälkeen pesäpalloilijoiden toivonkipinä heräsi: ehkä tänä kesänä sittenkin pelataan. Kello on noin puoli seitsemän torstai-iltana.

Kempeleen Kirin Matti (vas.) ja Sotkamon Jymyn Antti Korhonen pitivät pesäpallotuntumaa yllä torstai-iltana Sarkkirannassa.
Kempeleen Kirin Matti (vas.) ja Sotkamon Jymyn Antti Korhonen pitivät pesäpallotuntumaa yllä torstai-iltana Sarkkirannassa.
Kuva: Pekka Peura

Tämän viikon uutisten jälkeen pesäpalloilijoiden toivonkipinä heräsi: ehkä tänä kesänä sittenkin pelataan.

Kello on noin puoli seitsemän torstai-iltana. Harjoitukset eivät pyöri vielä täydellä teholla missään päin Suomea, mutta Sarkkirannan pesäpallopyhätöstä kuuluu kopsetta ja läiskettä.

Paikalla on kenties joskus alkavaan kauteen valmistautuvia pelimiehiä ja -naisia.

Kotipesästä katsottuna kentän vasemman reunan on vallannut neljän miehen ryhmä. Kempeleen Kirin Matti Korhonen syöttää ja Sotkamon Jymyä edustava velipoika Antti lyö. Ulkokentällä painavia siivuja ottavat vastaan KeKi:n Jonne Luhtavaara ja Pattijoen Urheilijoiden Eetu Suni.

Matti Korhoselta hallikausi jäi väliin rannevamman takia, mutta maaliskuun alussa operoitu käsi on nyt siinä kunnossa, että hän saa harjoitella täysipainoisesti.

– Nyt voi myös alkaa heilutella puntteja. Onhan tämä ollut erikoista aikaa, kun ei ole tarvinnut miettiä, monelta on treenit illalla, Matti Korhonen sanoo.

Miesten Superpesiksen oli alun perin määrä alkaa äitienpäivänä. Antti Korhosenkin pitäisi olla Sotkamossa valmistautumassa sarja-avaukseen, mutta muuttuneen tilanteen myötä hän on jäänyt Ouluun ja käy normaalisti päivätöissä.

– Pakkohan se on jostain palkkaa saatava. Kuntoa olen pitänyt yllä salitreenillä, kössillä ja juoksemisella.

– Olen aina valmis pelaamaan. Toivottavasti saadaan järkevä sarjakausi ja nähdään, mikä on paras joukkue, Antti Korhonen kertoo.

Kotipesän ja kentän oikea reuna ovat Kempeleen Kirin naisten pääsarjajoukkueen hallussa. Valmentajien Mika Takalahden ja Jarkko Kokon valvovien silmien alla harjoittelee joukkueen polttolinjapelaajista koottu joukko.

– Olemme jakaneet pelaajat kolmeen ryhmään: etukenttä-, polttolinja- ja takakenttäpelaajat, pelinjohtaja Takalahti selvittää.

KeKi:n pelaajat ovat olleet mielissään pienryhmäharjoittelustakin, jota on jatkunut kolmisen viikkoa. Koko joukkueessa on yhteinen tahtotila kauden alkamiselle.

– Henkisen hyvinvoinnin kannalta on hyvä, että pelaajat pääsevät näkemään edes osaa joukkueesta. Pelaajat kaipaavat joukkueena olemista ja yhdessä tekemistä, Takalahti sanoo.