Harrastukset: Hiih­to­rat­sas­tus on hauska laji, jossa ei tyy­li­pis­tei­tä jaeta

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oululla ti­lai­suus laa­jen­taa kes­kus­taa luon­te­vas­ti: jä­te­tään Rak­si­lan mar­ke­tit kor­vaa­mat­ta

Hypermarketit ovat palvelleet Raksilassa kohta viisikymmentä vuotta. Siinä ajassa Oulun kaupunki, Suomi ja koko maailma ovat muuttuneet. Omana aikanaan modernit kaupparakennukset ovat auttamatta vanhentuneet, ja nykyisen tiedon varassa voisi sanoa, että ne olivat virhe jo valmistuessaan.

Tätä virhettä ei pidä toistaa rakentamalla uusia, nykyistäkin suurempia marketteja vanhojen tilalle. Uusissa marketeissa olisi epäilemättä muitakin palveluita kuin päivittäistavarakauppa: parturit, apteekit ja ravintolapalvelut samassa rakennuksessa, ja tietysti Keskon tai Arinan pyörittäminä.

Tämä on eittämättä pois keskustan pienyrittäjiltä. Samalla marketit myös poistavat mahdollisuuden parempaan vaihtoehtoisratkaisuun, joten haitat ovat tätä monimuotoisemmat.

Alue on kuuden keskustakorttelin kokoinen, ja lähitulevaisuudessa sitä palvelevat mahdollisesti lähijuna ja ratikka, ja viereen rakentuu uusi monitoimiareena ja matkakeskus.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.