Koh­ta­lo­kas vahinko

Potilasasiamiehen mukaan on olemassa Murphyn laki -potilaita. Yksi heistä oli oululaisnainen, jonka menehtyminen olisi ollut estettävissä.

Potilasasiamiehen mukaan on olemassa Murphyn laki -potilaita. Yksi heistä oli oululaisnainen, jonka menehtyminen olisi ollut estettävissä.

Tilaajille
Tilaajille

Oululaisnainen hakeutui terveyskeskukseen ylävatsakipujen vuoksi.

Kahden vuorokauden ajan vaivannut puristava kipu säteili kaulaan ja käteen.

Terveyskeskuksessa häneltä mitattiin kuume ja sormenpäästä tulehdusarvo. Lukemat olivat normaalit ja lääkäri epäili kivun johtuvan sapesta.

Kipulääkeresepti kourassaan nainen passitettiin kotiin.

Seuraavana päivänä hän kuoli.

Noin 70-vuotiaalle oululaisnaiselle  oli ilmaantunut ylävatsakipuja ensimmäisen kerran noin vuotta aiemmin. Silloinkin hän hakeutui terveyskeskukseen.

Sen kautta hänet lähetettiin OYSiin. Sairaalassa todettiin tulehdus sapessa ja vatsakipujen uskottiin johtuvan siitä. Nainen sai kipulääkettä ja parin päivän päästä hänet kotiutettiin.

Miksi lääkärit eivät ottaneet äidin oireita vakavasti? Miksi häntä ei tutkittu kunnolla OYSissa eikä terveyskeskuksessa?
Menehtyneen oululaisnaisen omaiset

OYSissa epäiltiin myös sepelvaltimotautia. Epäilyn vuoksi naiselle aloitettiin lääkitys ja hän sai lähetteen rasituskokeeseen.

Se yritettiin tehdä noin kolmen viikon kuluttua sairaalasta pääsyn jälkeen. Nainen ei kuitenkaan jaksanut polkea kuntopyörää tarpeeksi pitkään vaan suoritus jäi vajaaksi.

Muita jatkotutkimuksia ei tehty. Lääkitys lopetettiin.

Kului runsas vuosi ja helmikuussa 2020 kivut iskivät taas.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.