Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Koti: Vauva pani ou­lu­lai­sen Kar­ja­lan perheen huo­ne­jär­jes­tyk­sen uusiksi

Keskoset: Ii­läi­nen Vera Tur­ti­nen painoi syn­tyes­sään vain 500 grammaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ou­lu­lais­mies voitti yk­si­tyi­sen py­sä­köin­nin­val­vo­jan park­ki­sak­ko­kiis­tas­sa – oi­keu­des­sa jäi to­dis­ta­mat­ta, kuka auton oli py­sä­köi­nyt väärin

Oulussa asuva mies voitti oikeudessa yksityistä pysäköinninvalvontaa tekevän firman, joka nosti kanteen maksamattomasta parkkisakosta.

Tapaus sattui elokuussa 2021, kun miehen omistama auto oli pysäköitynä ohjeiden vastaisesti taloyhtiön autotallin edessä. Pysäköinninvalvoja antoi 60 euron sakon.

Mies riitautti sakon, koska hänen mukaansa hän ei ollut itse ajanut tai pysäköinyt autoa. Auto oli myös useiden muiden perheenjäsenten käytössä.

Asia eteni käräjäoikeuden ratkottavaksi. Oikeusohjeiden mukaan sakon maksuvelvollisuus voi syntyä vain autoa kuljettaneen ja pysäköinninvalvontaa suorittavan yhtiön välille. Oikeudessa parkkiyhtiöllä oli todistustaakka siitä, että sakon saanut mies oli itse pysäköinyt auton väärin.

Oulun käräjäoikeus antoi ratkaisun asiasta syyskuussa.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.