Työelämä: Ou­lu­lai­nen Simo Ke­kä­läi­nen tapasi kiin­nos­ta­van eng­lan­ti­lai­sen ja hieroo nyt kaup­po­ja Va­lio­lii­ga­seu­ran kanssa

Liikenne: Hurjaa yli­no­peut­ta ajanut au­toi­li­ja jäi kiinni Kuu­sa­mon­tiel­lä Oulussa

Luitko jo tämän: Ou­lu­lai­sen Paulus Män­ty­län, 33, rin­nas­sa sykkii jo kolmas sydän

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ou­lu­lais­kah­vi­lat ja -ra­vin­to­lat jälleen mukana Ma­ku­seik­kai­lus­sa

Tapahtuma järjestetään elo-syyskuun vaihteessa.

Makuseikkailuun valmistauduttiin testauksen merkeissä tiistaina 8. elokuuta.
Makuseikkailuun valmistauduttiin testauksen merkeissä tiistaina 8. elokuuta.
Kuva: Topi Paananen/Oulu2026

Oulun seudun ruokakulttuuria esille nostava Makuseikkailu järjestetään Oulun keskustassa ja sen läheisyydessä sijaitsevissa ravintoloissa ja kahviloissa keskiviikosta lauantaihin 30. elokuuta–2. syyskuuta.

Tähän mennessä mukaan on ilmoittautunut yhdeksän kahvilaa ja ravintolaa. Ilmoittautuminen on auki tämän viikon sunnuntaihin asti.

Osallistujat ovat tehneet Makuseikkailuun seitsemän euron hintaisia maisteluannoksia, joita asiakkaat voivat käydä testaamassa. Viime vuonna annoksia kävi maistelemassa ja suosikkiaan äänestämässä noin 3 000 kävijää.

Mukana Makuseikkailussa ovat ChocoSomnia, Hagia Sofia, Kise Bar & Kitchen, Kummeli Bistro & Bar, Magnolia Coffee & Bakery, ravintola Lasaretti, ravintola Torilla, Terwa Food Truck sekä Tähtitornin kahvila.

– Makuseikkailu järjestetään nyt toista kertaa. Kasvatamme ja kansainvälistämme sitä kohti kulttuuripääkaupunkivuotta 2026, projektipäällikkö Niina Keränen sanoo tiedotteessa.