Sairaanhoito: OYSin päi­vys­tyk­ses­sä on kär­sit­ty kesällä poik­keuk­sel­li­sen kovista ruuh­kis­ta

Onnettomuudet: Li­min­gas­sa säh­kö­mo­pon ja ke­vyt­moot­to­ri­pyö­rän ko­la­ris­sa kuoli ylä­kou­lu­ikäi­nen poika

Tilaajille

Ou­lu­lai­sil­la baa­ri­mes­ta­reil­la riittää ideoita ke­sä­juo­mik­si: "Kävin juuri va­lut­te­le­mas­sa äm­pä­ril­li­sen koivun mahlaa, ja sitä olisi tar­koi­tus käyttää juo­mis­sa"

Koronatauolla olleet ravintola-alan ammattilaiset odottavat innolla ravintoloiden avautumista maanantaina. Nähtäväksi jää, mistä juomasta tulee kesän hittidrinkki. Vaihtuuko mojito tai Aperol spritz esimerkiksi Fieroon tai kenties Pisco souriin?

Kun ravintoloiden asiakasmäärät olivat koronapandemian takia kääntyneet maaliskuun aikana jyrkkään laskuun, oululaisessa Cocktail Companyssa ruvettiin kehittelemään hätäavuksi alkoholia vaille valmista tuotepakettia, jonka aineksilla asiakkaat pystyvät loihtimaan kotioloissa ravintolalaatuisia juomasekoituksia.

Cocktail box -ideaa jalostettiin yhdessä jyväskyläläisen DeLoreanin kanssa. Ja kun juomavetoiset ravintolat huhtikuun alussa suljettiin, mukana oli cocktail-baarit seitsemästä eri kaupungista.