Oulun kaupunki: Oulu aikoo ko­rot­taa luot­ta­mus­toi­mis­ta mak­set­ta­via palk­kioi­ta rei­lus­ti

Autismi: Johanna Vuo­ri-Kar­via sai tietää vasta ne­li­kymp­pi­se­nä, miksi hän on eri­lai­nen

Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­set ra­vi­har­ras­ta­jat Amanda Lei­no­nen ja Aino Sal­lan­ko täh­tää­vät he­vos­am­mat­ti­lai­sen uralle tuoreet ra­vi­kor­tit tas­kus­sa – "Tätä pitää oi­keas­ti tykätä tehdä, tämä on elä­män­ta­pa"

Amanda Leinonen ja Aino Sallanko hurahtivat ravimaailmaan. Toistaiseksi se on heille harrastus, mutta unelmissa on tilaa hevosalan ammatille.

Raviväkeä Aino Sallanko (takana) ja Amanda Leinonen kehuvat helposti lähestyttäviksi, avoimiksi ja rennoiksi. – Ihmisten kanssa on helppo tulla toimeen, he kannustavat tutustumaan lajiin.
Raviväkeä Aino Sallanko (takana) ja Amanda Leinonen kehuvat helposti lähestyttäviksi, avoimiksi ja rennoiksi. – Ihmisten kanssa on helppo tulla toimeen, he kannustavat tutustumaan lajiin.
Kuva: Janne Körkkö

Amanda Leinonen varustaa Brexit-tammaa kärryjen eteen. 4-vuotias ravuri tuli hänelle huhtikuussa ja tauon jälkeen sillä on ajettu nyt kaksi starttia. Seuraava lähtö on parin viikon päästä.

Brexit ihmettelee päivän säätä, kun vettä tihuttaa ja maa näyttää märältä.

– Se ei oikein arvosta vesikelejä, Leinonen tuumaa.

Tamma asuu Äimärautiolla Niemelän ravitallilla. Tallin isäntä Timo Niemelä vinkkasi Leinoselle sopivasta harrasteravurista, hänen ensimmäisestään.

Katso myös kuvagalleria: Ravit ovat oma maailmansa, joka vie harrastajan mukanaan

Vinkki osoittautui mainioksi, sillä Brexit on ollut aloittelijalle sopiva: rauhallinen ja kiltti myös kilpailutilanteessa. Moni muu hevonen kuumuu radalla, liikaakin.

Tamman viereisessä karsinassa majailee Leinosen Livi-ratsu.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.