Ou­lu­lai­set pää­si­vät vihdoin ajamaan Syk­ke­leil­lä – moni oli kau­pun­ki­pyö­ris­tä in­nois­saan, osa koki käyt­töön­oton han­ka­lak­si

Kaleva kysyi lukijoiden kokemuksia Sykkeleistä: pitkän odotuksen päätteeksi käyttöön saadut pyörät jakoivat mielipiteitä. Moni oli iloinen, että Oulun omilla kaupunkipyörillä on vihdoin mahdollista ajaa.

Kaleva kysyi lukijoiden kokemuksia Sykkeleistä. Kaupunkipyörät saivat sekä kiitosta että risuja.
Kaleva kysyi lukijoiden kokemuksia Sykkeleistä. Kaupunkipyörät saivat sekä kiitosta että risuja.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun kaupunkipyöräjärjestelmä otettiin virallisesti käyttöön maanantaina.

Kaleva kysyi lukijoiden kokemuksia Sykkeleistä: pitkän odotuksen päätteeksi käyttöön saadut pyörät jakoivat mielipiteitä. Moni oli iloinen, että Oulun omilla kaupunkipyörillä on vihdoin mahdollista ajaa. 

– Testasin heti aamupäivällä! Hyvin lähti pyörä Waltti-kortilla, kun vähän harjoitteli, ja palautuskin onnistui näppärästi. Pyörä oli kevyt ja mukava ajaa. Penkin säätö onnistui helposti. Sykkeleille tulee varmasti käyttöä, totesi nimimerkki Toppilalainen. 

– Juuri testasin polkeissani lounaalle. Hyvin toimii, ja aivan mainio lisä Ouluun, niin paikallisille kuin turisteillekin, kertoi Jaakkim0. 

– Sykkeli oli helppo rekisteröidä ja ottaa käyttöön. Toimii varsinkin matkoissa, jotka aikaisemmin olisin kävellyt. Toimii siis ajansäästäjänä. Matkaketju-ajatuksen mukaisesti tulen käyttämään tätä Heinäpää - keskusta välillä, jolloin bussien saavutettavuus paranee kohdallani huimasti. Toinen on matkat juna/linja-autoasemalle. Eipä tarvitse enää jättää omaa pyörää tuntikausiksi keskustaan varastettavaksi, kommentoi nimimerkki Tyytyväinen.

Osa koki pyörien käyttöönoton ja palautuksen hankalaksi.

– Olin aikeissa ja innolla heti tänään kokeilemassa Sykkeliä ja kaikki muu sujui hyvin, kunnes tuli 5 euron maksun aika; kysyttiin kortin numeroa - eli ymmärtääkseni pitäisi olla luottokortti olemassa tuota varten. Oletin maksun hoituvan verkkopankin kautta, mutta valitettavasti näin ei ollut. En päässyt kokeilemaan ja harmitti. Ymmärsinkö jotain väärin vai onko näin, kysyi nimimerkki Uusi Oululainen.

– Pyörän käyttöönotto onnistui kyllä hyvin mutta palautuksen kanssa ongelmia. Ajoin aamulla sykkelillä töihin mutta kotiin lähtiessä pyörän varaus ei enää onnistunut vaan ilmoitti väärää pin-koodia.  Walttikaupasta huomasin että sama aamuinen sykkeli edelleen minulle varattuna vaikka palautuksen piti olla ok, harmitteli nimimerkki Ei Täysin Ongelmaton. 

Jotkut Kalevan lukijoista pitivät Sykkeleitä periaatteessa hyvänä ideana, mutta kokivat pyöräasemien sijoittelun vääränlaisena. 

– Osa Sykkeleistä on minusta vähän ihmeellisissä paikoissa sekä osa autojen pakkopaikoilla. Minusta ne olisi voinut laittaa pyöräteille missä niiden käyttäjät ovat. Luultavasti en aja Sykkelillä koska oma polkupyörä käytössä. Muuten hyvä idea jos saadaan toimimaan. Turistit ainakin kesäisin tykkäävät, pohti nimimerkki En Varmaan Kokeile Sykkeliä.