Vaalitentti: Kalevan vaa­li­ten­tin kuu­sik­ko pääsee tänään pu­reu­tu­maan poh­joi­seen – "Ei niitä asioita nosta kukaan muu esille, jos me emme tee sitä"

Pääkirjoitus: Puo­luei­den näy­tet­tä­vä kort­tin­sa – leik­kaus­koh­teet ker­rot­ta­va tar­kem­min

Joukkoliikenne: Oulussa ha­lu­taan ke­hit­tää jouk­ko­lii­ken­net­tä työ­paik­ka- ja asuin­alueil­la – kolme pal­ve­lu­ta­so­vaih­to­eh­toa esillä rat­kai­suik­si

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva 2 kk 59,90 euroa

Ou­lu­lai­sen yri­tyk­sen johtaja Jaakko Kyl­mä­oja puo­lus­taa lujasti EK:n tyr­mää­mää ly­hyem­pää työ­viik­koa – Fin­ger­sof­tis­sa ei enää pa­lat­tai­si vanhaan

Jaakko Kylmäoja on Fingersoftin toimitusjohtaja. Hän puolustaa lyhyempää työviikkoa vaihtoehtona perinteiselle mallille. Arkistokuva.
Jaakko Kylmäoja on Fingersoftin toimitusjohtaja. Hän puolustaa lyhyempää työviikkoa vaihtoehtona perinteiselle mallille. Arkistokuva.
Kuva: Sami Aspelund

Oululainen pelifirma Fingersoft uskoo vakaasti lyhennetyn työajan kannattavuuteen.

Asia nousi vahvasti julkiseen keskusteluun, kun Britanniassa vuonna 2022 järjestetyn mittavan työaikakokeilun tulokset puhuivat lyhyemmän työviikon puolesta: työntekijöiden stressi laski ja tuottavuus nousi. Monet brittifirmat aikovatkin tehdä lyhyemmästä työviikosta pysyvän ratkaisun.

Suomessa tuloksille ei kuitenkaan joka paikassa hurrata – ei ainakaan Elinkeinoelämän keskusliitossa, joka antaa ajatukselle edelleen täystyrmäyksen.

Fingersoft teki omat työaikakokeilunsa jo ennen brittejä. Fingersoftin työntekijät saivat valita, haluavatko kokeilla nelipäiväistä työviikkoa tai viisipäiväistä työviikkoa lyhennetyillä työajoilla. Vuoden kokeilun jälkeen lyhennetystä työajasta on tullut vakituinen vaihtoehto pelifirman työntekijöille.

Kuuntele tästä Jaakko Kylmäojan haastattelu.
Tekijä: Sini Salmirinne

Fingersoftin toimitusjohtaja Jaakko Kylmäoja kertoo Radio Kalevan haastattelussa, millaisia tuloksia heidän kokeilunsa toi, mikä toimi, mikä ei ja miksi hän ei palaisi enää vanhaan. Toimittajana on Sini Salmirinne.