ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Sirkus: Kahden lapsen äiti sai syk­syl­lä puhelun ja päätti karata sir­kuk­sen matkaan

Oulu: Ro­tuaa­rin palloa vaivaa mys­ti­nen vika, jota sel­vi­te­tään edel­leen

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­sen tuo­tan­to­yh­tiön tuot­ta­ma Vaietut ark­ti­set sodat me­nes­ty­nyt hyvin maail­mal­la – Eu­roo­pan suurin tuo­tan­to­yh­tiö RTL osti sarjan oi­keu­det Saksaan

Vaietut Arktiset sodat -sarjan tekijät Mika Kulju (kesk.), Teemu Hostikka (oik.) ja Anna-Reetta Eksymä (vas.).
Vaietut Arktiset sodat -sarjan tekijät Mika Kulju (kesk.), Teemu Hostikka (oik.) ja Anna-Reetta Eksymä (vas.).
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Euroopan suurin televisio-, radio- ja ohjelmatuotantoyhtiö RTL on ostanut oululaisen NTRNZ median tuottaman Vaietut arktiset sodat -dokumenttisarjan oikeudet Saksaan.

Hampurin World Media Festivalilla parhaan historiadokumentin palkinnon voittanut sekä Berlin International TV Series Festivalin finaaliin yltänyttä dokumenttisarjaa on esitetty Suomen lisäksi jo Norjassa ja Tanskassa.

– Norjassa sarjan katsojaluvut ovat merkittävät. Saman ohjelmapaikan vuoden takaisiin katsojalukuihin verrattuna olemme kaksinkertaistaneet katsojamäärät, joten vähintäänkin onnistumisesta voimme puhua, sarjan käsikirjoittaja Anna-Reeta Eksymä kertoo sarjan menestyksestä tiedotteessa.

Euroopassa sarja on ostettu kaikkiin Baltian maihin, kaikkiin Itä-Euroopan maihin, Hollantiin, Belgiaan ja viimeisimpänä Euroopan suurimman mediajätti RTL:n toimesta Saksaan.

Sarjan ovat ostaneet RTL:n lisäksi merkittävät yhtiöt kuten the Walt Disney Company, National Geographic ja Al Jazeera Lähi-idän, Turkin ja Pohjois-Afrikan alueilla.

– Koen, että olemme vihdoin tehneet todellisen läpimurron kansainvälisille markkinoille, myös taloudellisilla mittareilla mitattuna, sarjan vastaava tuottaja Teemu Hostikka kertoo.

Aasiassa merkittäviä aluevaltauksia

Aasiassa sarja on ostettu merkittäville suoratoistopalveluille Etelä-Koreaan ja Kiinaan, molempiin maihin kahdelle eri toimijalle.

Kiinan iQIYI:n lisäksi sarjan on ostanut TikTokin emoyhtiö Bytedance, ja Etelä-Koreassa toinen toimijoista on australialaislähtöinen SBS.

– Aasiassa puhumme satojen miljoonien ihmisten käyttämistä alustoista, vaikka emme niitä täällä koti-Suomessa tunnekaan. Teemme edelleen valtavasti töitä yhdessä brittiläisen jakelijamme TVF Internationalin kanssa, ja uskon että nämä uutiset ovat edelleen vasta alkua, Hostikka toteaa.

Suomessa sarjaa on esittänyt Yleisradio.

Lue lisää: Vaietut ark­ti­set sodat -sarja pal­kit­tiin kan­sain­vä­li­sil­lä fes­ti­vaa­leil­la, myös Al-Ja­zee­ra osti esi­tys­oi­keu­det