Ravintolat: Kok­ki­pu­la vaivaa Oulun ra­vin­to­loi­ta

Live: Seuraa Voi­mis­te­lu­päi­vien lä­he­tyk­siä Ou­lu­hal­lis­ta suorana tästä

Baarit: Oulussa on puo­len­tu­si­naa cock­tail­baa­ria, mutta vain yhdessä se on pääasia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Vaietut ark­ti­set sodat -sarja pal­kit­tiin kan­sain­vä­li­sil­lä fes­ti­vaa­leil­la, myös Al-Ja­zee­ra osti esi­tys­oi­keu­det

Sarjaa aletaan esittämään koko Lähi-Idän alueen kattavalla historiakanavalla.

Vaietut Arktiset sodat -sarjan tekijät Mika Kulju (kesk.), Teemu Hostikka (oik.) ja Anna-Reetta Eksymä.
Vaietut Arktiset sodat -sarjan tekijät Mika Kulju (kesk.), Teemu Hostikka (oik.) ja Anna-Reetta Eksymä.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Vaietut arktiset sodat voitti historiadokumenttisarjan pääpalkinnon Hampurissa World Media Festivalilla.

Kilpailun palkinnot ovat tuotantoyhtiö NTRNZ media Oy:n tiedotteen mukaan yksi maailman arvostetuimmista visuaalisten tuotantojen kunnianosoituksista.

– Koronapandemian vuoksi tapahtumaa ei järjestetty fyysisesti tänä vuonna, joten ilmoitus voitosta tuli meille todellisena yllätyksenä. Tämä on merkittävä tunnustus koko tiimille valtavasta työstä ja ammattitaidosta, kertoo vastaava tuottaja ja toinen sarjan käsikirjoittajista, Teemu Hostikka.

– Tämä palkinto on jo toinen kansainvälinen tunnustus sarjalle aiemmin uutisoidun Berlin International TV Series Festivalin finaalipaikan lisäksi. Se valaa uskoa oman tekemisemme kansainväliseen tasoon, ja siihen, että mikä tahansa on mahdollista, jos siihen uskoo itse tarpeeksi paljon, Hostikka toteaa NTRNZ media Oy:n tiedotteessa.

Dokumenttisarjassa esitellään ennennäkemätöntä materiaalia sota-ajoilta.
Dokumenttisarjassa esitellään ennennäkemätöntä materiaalia sota-ajoilta.

DOkumenttisarjan markkina-alue on myös laajentunut entisestään. Lähi-Idästä lähtöisin oleva mediatalo Al Jazeera Media Network on ostanut sarjan alueelliset oikeudet. Sarja tullaan näkemään historiakanavalla, joka kattaa koko Lähi-Idän alueen.

– Tätä markkina-aluetta emme osanneet odottaa, mutta kaikesta päätellen laadukkaalle ja merkitykselliselle historiasisällölle on kysyntää kaikkialla näinä aikoina. Tämä, sekä se, että sarjan tunnusmusiikin IRENEN Wars Untold on soinut muun muassa Tel Avivin radioissa, kertoo, että sisältö ja viestimme resonoi monella eri tavalla, Hostikka pohtii.

Aiemmin oikeudet on ostanut myös Disney, jonka National Geographic -kanavalla sarjaa nähdään ainakin Hollannissa, Luxemburgissa ja Belgiassa. Pohjoismaissa sarjaa esitetään kaikkien maiden yleisradioyhtiöiden kanavilla.

Lue lisää:

Eränkävijät oli läpimurto, jonka myötä Teemu Hostikka rakensi Oulussa perustamastaan pienyrityksestä kansainvälisen menestyksen – Nyt hän uskoo olevansa "todella ison äärellä"

Ou­lu­lais­yh­tiön Vaietut ark­ti­set sodat -sarja myytiin satojen mil­joo­nien kat­so­jien kii­na­lais­pal­ve­luun, toinen kausi tulossa – lue tuot­ta­ja Hos­ti­kan haas­tat­te­lu