Hoitopalvelut: Pohteen uudella här­ve­lil­lä voi mitata ter­veyt­tään aivan itse Kon­tin­kan­kaan akuut­ti­vas­taan­otol­la

Rikokset: Au­to­kaup­pa johti julmaan ryös­töön Kau­ko­vai­niol­la

Kauppahalli: Jou­lun­ai­ka avat­tiin Oulun kaup­pa­hal­lis­sa kol­mi­päi­väi­sel­lä ta­pah­tu­mal­la

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Tilaajille

Ou­lu­lai­seen por­ras­käy­tä­vään ri­pus­te­tut tai­de­teok­set ker­to­vat muun muassa lai­tos­nuo­ren ko­ke­muk­sis­ta – "Toi­voi­sin, että vas­taa­vaa ei ta­pah­tui­si ke­nel­le­kään muulle"

Elämän kipukohdat ja toivonpilkahdukset nousevat esiin näyttelyssä, jossa taiteilijoita yhdistää 115-vuotias Nuorten Ystävät -järjestö.

Takaseinällä näkyvän teoksen Toivon ja työn tie on tehnyt neljän hengen työryhmä. Tekijöidensä mukaan se on ammentanut tyylillisiä vaikutteita naivismista.
Takaseinällä näkyvän teoksen Toivon ja työn tie on tehnyt neljän hengen työryhmä. Tekijöidensä mukaan se on ammentanut tyylillisiä vaikutteita naivismista.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oulussa Waenerberg-talon parkkihallin rappukäytävässä päästiin kilistelemään kuusenkerkkäjuomalla täytetyillä laseilla Teoksia huomista varten -taidenäyttelyn avajaisten kunniaksi viime perjantaina. Rappukäytävään ripustettujen kuuden teoksen taiteilijoista suurin osa oli itsekin paikalla.

Eri tekniikoilla toteutettujen isokokoisten teosten tekijöitä yhdistää Nuorten Ystävät eli oululaisten hyväntekijöiden ja valistuneiden ihmisten vuonna 1907 perustama järjestö, jonka nykytermein on valtakunnallinen sosiaali-, kasvatus- ja opetusalan kansalaisjärjestö.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.