Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­lai­nen Riitta Vesala pal­kit­tiin nais­lii­ton Min­nal­la – toi­mi­nut pitkään ikä­ih­mis­ten hyväksi

Suomalainen Naisliitto jakoi nyt kolmannen kerran Minna-palkinnon. Palkinto jaettiin kahdelle suomalaiselle naiselle heidän elämäntyöstään vaikeassa asemassa olevien naisten yhdenvertaisuuden lisäämiseksi ja elämänlaadun parantamiseksi. Palkinnon saivat terveydenhoitaja, geronomi YAMK Riitta Vesala Oulusta ja psykologi, Hämeenlinnan Rikosseuraamuskeskuksen johtaja Kaisa Tammi Hämeenlinnasta.

Riitta Vesala on tehnyt pitkän uran ikäihmisten asioiden parissa.
Riitta Vesala on tehnyt pitkän uran ikäihmisten asioiden parissa.
Kuva: Suomalainen Naisliitto

Riitta Vesala on palkinnosta kertovan tiedotteen mukaan tehnyt pitkäjänteisesti kehittämistyötä ikäihmisten arjen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Vesala toimii tällä hetkellä projektikoordinaattorina ODL:n Löydetään yhdessä! -hankkeessa.

Hankkeessa tehdään löytävää vanhustyötä oululaisten yli 65-vuotiaiden yksinäisyyttä kokevien, haastavassa elämäntilanteessa olevien toimijuuden, osallisuuden ja yhteisöllisyyden kokemuksen vahvistaminen. Tavoitteena on löytää ja ohjata yksinäisyyttä kokevia ikäihmisiä erilaisten aktiviteettien ja palveluiden piiriin ja siten vahvistaa merkityksellisyyden ja hyvän arjen kokemusta.

Työnsä ohessa Vesala on kouluttanut ikääntymisen asiantuntijaksi. Lisäksi hän toimii Naisten Linjan vapaaehtoisena päivystäjänä auttavassa puhelimassa.