Yleisurheilu: Mün­che­nin EM-päi­vä­kir­ja: Kaksi co­la­juo­maa? 13 euroa, bitte

Pääkirjoitus: Salman Rush­dien puu­ko­tus avaa ikävän näkymän eteen­päin

Ou­lu­lai­nen Medkit, Finnair ja S-ryhmä alkavat toi­mit­taa mil­joo­nia kas­vo­mas­ke­ja Suomeen vii­kot­tain – "Ha­lu­sim­me pitää toi­min­nan niin ko­ti­mai­se­na kuin mah­dol­lis­ta"

Maskeja tuodaan Suomeen Kiinasta viikottain ja ne tulevat myyntiin S-ryhmän kauppoihin.


MedKit Finland Oy ryhtyi yhteistyöhön S-ryhmän ja Finnairin kanssa vastatakseen nopeasti kasvaneeseen suu- ja nenäsuojien kysyntään. 

Finnairin lennolla tuodaan nyt viikottain miljoonia maskeja Kiinasta Helsinki-Vantaalle, josta ne siirtyvät suoraan S-ryhmän kauppoihin ympäri Suomen. 

Lennoilla tuodaan kahta erilaista kasvomaskityyppiä, kertakäyttöisiä suu- ja nenäsuojuksia sekä FFP2 -hengityssuojaimia.

– Tavoitteena oli saada maskit mahdollisimman pian Suomeen ja mahdollisimman pian ja tehokkaasti jakeluun kuluttajille. Halusimme myös pitää toiminnan niin kotimaisena kuin mahdollista, kertoo MedKitin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Ensimmäiset yhteistyön myötä maahantuodut maskit saapuivat maahan jo viikko sitten, ja niitä oli S-ryhmän kauppojen hyllyillä viime viikon lopulla. Lisää suojaimia maahantuodaan nyt jatkuvasti ja tällä viikolla niitä myydään jo useassa S-ryhmän kaupassa. 

– Töitä on tehty lähes kellon ympäri ja on ollut hienoa nähdä, kuinka Finnairin ja S-Ryhmän kokoiset suuret kotimaiset yhtiöt ovat heti valmiit nopeasti ratkomaan ongelmia, kun tarve niin vaatii, jatkaa Åman-Toivio.

Molemmat maskityypit ovat CE -merkittyjä ja hengityssuojain on lisäksi SGS Fimko Oy:n sertifioima. 

MedKit on oululainen yritys, ja Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja. MedKit on myös virallinen huoltovarmuustoimija ja toimittaa suojatuotteita muun muassa puolustusvoimille ja valtioneuvostolle.