Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Blind Channel nousi Uuden mu­sii­kin kil­pai­lun al­ta­vas­taa­jas­ta en­nak­ko­suo­si­kik­si – "Vaih­toeh­dot olivat jäädä tree­nik­sel­le tai tehdä jotain mitä ei olisi uskottu te­ke­väm­me"

Oululaisbändi Blind Channel pyrkii Suomen euroviisuedustajaksi Uuden musiikin kilpailun finaalissa. Mahdollinen leimaantuminen euroviisubändiksi ei pelota bändiä, sillä huomion arvoa ei voi mitata rahassa.

Blind Channel Uuden musiikin kilpailun harjoituksissa Tampereella. Vasemmalla Niko Vilhelm, oikealla Joel Hokka.
Blind Channel Uuden musiikin kilpailun harjoituksissa Tampereella. Vasemmalla Niko Vilhelm, oikealla Joel Hokka.
Kuva: Miikka Varila

Blind Channel oli juuri julkaissut kolmannen albuminsa Violent Pop maaliskuun alussa, kun koronapandemia laittoi maailmankirjat sekaisin. Oululaisbändillä oli tuolloin takanaan jo reilun kuuden vuoden työsarka ja pandemia iski bändin kannalta erityisen ikävään hetkeen.

– Me oltiin Euroopan kiertueella kuukauden ajan ja julkaisimme levyn sen jälkeen. Vuodelle 2020 oli hullun suuret suunnitelmat, mutta viikon päästä julkaisusta kaikki meni kiinni ja peruttiin. Mentiin sitten vaan Oulussa Puolivälinkankaan treenikämpälle takaisin ja mietittiin mitäs nyt, yhtyeen laulaja Niko Vilhelm kertoo.