Kaupunginjohtaja: Seit­se­män kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ou­lu­lai­nen Bittium esit­te­lee Rooman uni­kong­res­sis­sa uu­den­lais­ta rat­kai­sua uniap­nean tes­taa­mi­seen kotona

Oululainen Bittium esittelee uudenlaisen uniapnean tutkimusratkaisun unitutkimuksen ja -lääketieteen kongressissa. Kongressi järjestetään 11.–16. maaliskuuta Roomassa.

Bittiumin laite, Bittium Respiro on nykyaikanen uniapneatutkimuslaite- ja analyysipalveluratkaisu terveyspalveluiden tarjoajille, kuten sairaaloille. Se koostuu mittauslaitteesta, analyysiohjelmistosta ja palvelualustasta.

Ratkaisu keskittyy kotona tehtävään uniapnean testaamiseen. Sen tarkoituksena on analysoida tyypillisiä uneen liittyviä hengityshäiriöitä.

Ratkaisu hyödyntää tekoälyä analysointityön nopeuttamiseksi ja se esianalysoi sekä muuntaa tiedon visuaalisempaan ja informatiivisempaan muotoon. Bittiumin tiedotteen mukaan tämä helpottaa ja nopeuttaa hoitohenkilökunnan työtä jatkoanalyysin ja diagnoosin tekemisessä.

Uniapnea on vakava sairaus, jonka hoitamatta jättämisellä voi olla monia haitallisia seurauksia. Hoitamaton uniapnea lisää sydän- ja verisuonitautien, aineenvaihdunnan häiriöiden, diabeteksen, kognitiivisten häiriöiden ja masennuksen riskiä.

Bittium on laajentanut viime aikoina terveysteknologiaan. Arkistokuvassa toimitusjohtaja Hannu Huttunen.
Bittium on laajentanut viime aikoina terveysteknologiaan. Arkistokuvassa toimitusjohtaja Hannu Huttunen.
Kuva: Jukka Leinonen