Tähtijuttu: Hou­kut­taa­ko Suomi vain hyvällä so­siaa­li­tur­val­laan? – Ilman asen­ne­muu­tos­ta ul­ko­maa­lai­sis­ta ei saada hel­po­tus­ta työ­voi­ma­pu­laan

Koti: Ou­lu­lai­sen Hillin perheen vuoden van­has­sa kodissa mie­len­kiin­toi­sen lisän tuovat si­sus­tuk­ses­sa käy­tet­ty vaneri sekä ik­ku­noi­na toi­mi­vat la­si­ele­men­tit

Tilaajille

Ou­lu­lai­nen Anna Isola kir­joit­ti esi­kois­ro­maa­nin­sa opet­ta­juu­des­ta eri­lai­sel­la ot­teel­la: ”Eivät kaikki päädy opet­ta­jik­si siksi, että heillä on siihen si­säi­nen palo”

Kustantamot hoksauttelevat lukijoita uutuuskirjoista sosiaalisessa mediassa lähetettävillä live-striimeillä aikana, jolloin kirjamessut ja kirjailijatapaamiset eivät ole mahdollisia.

Oululainen Anna Isola on yksi tämän kevään esikoiskirjailijoista. Hänen romaaninsa Yön oppimäärä ilmestyy toukokuussa.
Oululainen Anna Isola on yksi tämän kevään esikoiskirjailijoista. Hänen romaaninsa Yön oppimäärä ilmestyy toukokuussa.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Koronaepidemia ja sen tuomat rajoitustoimet ovat iskeneet erityisen kovasti kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoihin. Erikokoisia tapahtumia on peruttu sadoittain, eivätkä kirjamessut ja kirjailijatapaamiset tee tässä poikkeusta.

Kustantamot ja kirjakaupat ovatkin joutuneet keksimään vaihtoehtoisia tapoja tavoittaa lukijat. Yksi keino ovat olleet Facebookissa tai Instagramissa live-striimeinä lähetettävät kirjanjulkistamistilaisuudet ja kirjailijoiden haastattelut.