Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Ou­lu­jär­ven ve­ne­sa­ta­mien jä­te­huol­toon mer­kit­tä­viä pa­ran­nuk­sia – Kou­ta­lah­den ve­ne­sa­ta­mas­sa ke­rä­tään nyt kuutta eri jä­te­la­jia

Oulujärven satamien jätehuolto paranee. Kajaanin Koutalahden venesataman jätehuoneessa on astiat erilaisille jätelajeille.
Oulujärven satamien jätehuolto paranee. Kajaanin Koutalahden venesataman jätehuoneessa on astiat erilaisille jätelajeille.
Kuva: Anni Koskela / Metsähallitus

Oulujärven venesatamia on kesän aikana varustettu jäteastioilla, minkä seurauksena satamien jätehuolto on parantunut, tiedottaa Metsähallitus.

Kajaanin Koutalahden venesatamaan on rakennettu jätehuone, jossa kerätään kuutta eri jätelajia. Huoneessa on omat astiat muoville, kartongille, lasi-metallille, sekajätteelle ja satamien sekajätteelle.

– Satamien sekajäte on uusi jätelaji, johon lajitellaan pressut, köydet ja verkot. Nämä jätteet ovat haitallisia jätteen poltossa, ja siksi ne on lajiteltava erilleen, kertoo tiedotteessa Ekokympin käyttöpäällikkö Esa Kumpulainen.

Myös Kajaanin Paltaniemi ja Petäisenniska, Paltamon Metelinniemi sekä Vaalan Saharanta ja Ruununtörmä varustetaan jäteastioilla Ekokympin ja kuntien toimesta.

Koutalahden jätehuoneen rakentaminen on ollut Metsähallituksen Luontopalvelujen, Kajaanin kaupungin ja Ekokympin yhteinen projekti. Ekokymppi laati suunnitelmat jätehuoneelle, Metsähallitus kustansi rakentamisen, ja Kajaanin kaupunki hoitaa jatkossa jäteastioiden tyhjentämisen.

– Rakentaminen on loistava esimerkki onnistuneesta paikallisesta yhteistyöstä. Satamien jäteastioihin päätyy jätteitä myös Metsähallituksen hallinnoimilta alueilta, kuten Ärjänsaaresta, joten haluamme olla mukana kantamassa vastuuta jätteiden asianmukaisesta keräämisestä, kertoo Metsähallituksen Luontopalvelujen erikoissuunnittelija Anni Koskela.

Jätehuone on tarkoitettu satamaa käyttävien veneilijöiden roskille.