Uskonyhteisöt: An­ka­ras­ta us­kon­yh­tei­sös­tä nuorena eronnut ou­lu­lais­läh­töi­nen nainen muis­tut­taa hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan olevan rikos

Kolumni: Kuka keksi laittaa kä­ve­ly­ka­dun pät­käl­le nop­pa­ki­viä? – Ou­lus­sa kyn­ne­tään epä­ta­sai­sia nop­pa­ki­vi­ka­tu­ja vielä pitkään

Luitko jo tämän: Hai­luo­toon suun­ni­tel­ta­vat sillat ja pen­ger­tie ovat to­teu­tu­mas­sa ilman min­kään­lais­ta va­lais­tus­ta

Ou­lu­hal­lil­la ja Oulun ui­ma­hal­leis­sa otetaan käyt­töön ko­ronapas­si – ei koske alle 16-vuo­tiai­ta

Oulun uimahalleihin vaaditaan jatkossa koronapassi. Arkistokuva.
Oulun uimahalleihin vaaditaan jatkossa koronapassi. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Ouluhallilla, Jatulin liikuntakeskuksessa sekä Raksilan, Raatin ja Vesi-Jatulin uimahalleissa aletaan tarkistaa koronapasseja tiistaista 7. joulukuuta alkaen.

Tiedotteen mukaan jatkossa liikuntapaikkoihin pääsee ainoastaan näyttämällä koronapassia ja kuvallista henkilöllisyystodistusta.

Myös ryhmäliikuntaan edellytetään koronapassia. Sitä ei kuitenkaan vaadita alle 16-vuotiailta.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista.

Koronapassin voi ladata tai tulostaa etukäteen Omakannasta.

Tiedotteessa muistutetaan, että Oulun kaupungissa on myös voimassa yleinen maskisuositus. Kasvomaskia ei tarvitse käyttää urheilusuorituksen aikana, eikä sen käyttöä edellytetä myöskään alle 12-vuotiailta.

Oulun kaupungin liikuntapalvelut edellyttää, että kaupungin tiloissa toimivat urheiluseurat ja muut toimijat noudattavat oma-aloitteisesti Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeita, jotka koskevat kokoontumisrajoituksia, tilojen käyttöä, seurueiden lähikontaktien välttämistä ja koronapassin käyttöä.