Nuoret: Valkean ke­sä­ka­tu on nuorten mie­les­tä tur­val­li­nen, vaikka siellä ta­pah­tuu ikä­viä­kin asioita

Juhlapyhät: Miksi he­la­tors­tai­ta vie­te­tään?

Oulu päi­vit­ti taas ko­ro­na­ti­lan­teen: Uusia tar­tun­to­ja yhä paljon, sai­raa­loi­den paine hel­lit­tä­nyt – hoi­va­ko­dis­sa ja kau­pun­gin­sai­raa­las­sa ko­ro­na­kuo­le­mat

Kaupungin mukaan sairaalakuormituksen paine erikoissairaanhoidossa on helpottanut selvästi ja pysynyt kohtuullisella tasolla myös kaupunginsairaalassa.

Oulu kertoi jälleen maanantaina alkuillasta tietoja kaupungin korona- ja rokotustilanteesta.

Kaupungin mukaan sairaalakuormituksen paine erikoissairaanhoidossa on helpottanut selvästi ja pysynyt kohtuullisella tasolla myös kaupunginsairaalassa.

Samaa viestiä kertoi Kalevalle maanantaina myös OYSin vs. johtajaylilääkäri Terhi Nevala.

Kaupunginsairaalassa oli 12 koronapotilasta ja OYSissa yhdeksän. Potilasmäärä on ollut viime aikoina laskeva.

Oulussa uusia tartuntoja tuli päättyneellä viikolla ilmi suurin piirtein saman verran (1 281) kuin sitä edeltävällä viikolla (1 322).

Rokotusten määrä taas pieneni edelliseen viikkoon verrattuna noin neljänneksen. Eniten pieneni ykkösrokotusten osuus.

– Tartuntojen jäljityksessä on edelleen merkittävä viive ja vain osa todetuista tartunnoista kyetään jäljittämään, tiedotteessa kerrotaan.

Testissä kävi viime viikolla 2 184 henkeä. Määrä ei ole verrannollinen epidemian aiempiin testausmääriin, sillä koronatestiin ohjeistetaan nykyään hakeutumaan vain poikkeustapauksissa, ja lievän taudin voi sairastaa kotona. Muutosten vuoksi vain osa koronatartunnoista tulee terveydenhuollon tietoon.

Kaksi uutta kuolemaa

Viime viikolla koronaan kuoli kaksi ihmistä, toinen heistä Oulun kaupunginsairaalassa ja toinen Mainiokoti Sulka -hoivakodissa.

Lisäksi kaupunginsairaalassa todettiin muutamia tartuntoja työntekijöillä ja potilailla, joiden vuoksi sairaalassa on ryhdytty leviämistä estäviin toimiin. Myös useissa asumisyksiköissä on todettu työntekijöiden ja asukkaiden tartuntoja.

Menneen viikon aikana kaupungin rokotuspisteissä annoksen sai yhteensä 10 832 henkilöä.

Viime viikolla rokotetuista 1 231 sai ykkösrokotteen. Määrä on puolet pienempi kuin edeltävällä viikolla. Lisäksi pistettiin 1 093 kakkosrokotetta ja 8 455 kolmosrokotetta. Työterveyshuollot antoivat Oulussa lisäksi arviolta lähes 2 000 rokotetta viikossa.

Kaupungin mukaan Oulun yli 12-vuotiaasta väestöstä 89,3 prosenttia on saanut ykkösrokotuksen ja 85,2 prosenttia kakkosrokotuksen. Yli 70-vuotiaista 81% on saanut kolmosrokotteen.