Kolumni: Kukaan ei saisi joutua kiu­sa­tuk­si, mutta yhä liian moni joutuu

Kuvagalleria: North of Hell -fes­ti­vaa­li kokosi me­tal­li­kan­san Kuu­si­saa­reen

Oulu on Suomen vii­den­nek­si ve­to­voi­mai­sin kau­pun­ki – Tampere vei voiton toista kertaa put­keen, Lahti paransi eniten

Oulu on sijoittunut vetovoimaisuudessa viidenneksi Suomen kymmenen suurimman kaupungin vertailussa.

T-Median toteuttamassa Vetovoima&Vaikutus -tutkimuksessa Tampere sijoittui ensimmäiseksi jo toista kertaa peräkkäin. Kuopio oli selkeä kakkonen, kolmas oli Jyväskylä ja neljäs Turku.

Voittaja Tampere sai vetovoimasta 3.94 pistettä, Oulu puolestaan 3.59.

Oulua seurasivat Lahti, Espoo, Pori, Helsinki ja Vantaa. Lahti paransi suoritustaan; viime vuonna se sijoittui kahdeksanneksi, tänä vuonna se oli kuudes.

Kaupunkien vetovoiman tärkeimpinä osa-alueina tutkimuksessa korostuivat asuinalueen yhteisöllisyys ja turvallisuuteen liittyvät asiat.

– Kymmenen suurimman kaupungin lisäksi tutkimme useita muita kaupunkeja. Huomionarvoista on, että useat keskisuuret maakuntakaupungit saavat erinomaisia arvioita yhteisön ja elinympäristön osa-alueilla. Tällaisia kaupunkeja ovat esimerkiksi Rovaniemi ja Lappeenranta, kertoo tutkimuksesta vastannut vanhempi asiantuntija Kari Väisänen.

Tutkimukseen osallistui 1698 suomalaista, jotka olivat iältään 15–65-vuotiaita. Potentiaaliset asukkaat olivat muualla kuin tutkimuksen kohteena olevassa kaupungissa asuvia.