Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Oulu kaipaa ki­peäs­ti hank­kei­ta, jotka myös to­teu­tu­vat – samalla on koko kau­pun­gin etu, että kau­pun­kia kat­so­taan ko­ko­nai­suu­te­na

Kaleva julkaisi 30.10. keskustakampusta käsittelevän artikkelin, jossa kerrattiin jo keväällä julkaistuja yliopiston rakennuskonsulteilta saamia alustavia laskelmia. Puolen vuoden aikana asiaa ei ole analysoitu niin, että lukujen taakse katsottaisiin. Konsulttien luvut eivät esimerkiksi huomioi Linnanmaalla tehtyjä laajoja peruskorjauksia.

Konsulttilukuja vastaan olisi ollut hyvä saada Linnanmaan kiinteistön omistajan, SYK:n, näkemys asiasta. SYK on investoinut kampukseen lähes 100 miljoonaa euroa. Sen sijaan valittiin vastakkainasettelu yliopiston konsulttien ja kaupunginvaltuutetun välillä.

Keskustakampus on musta joutsen, joka on jo vaikuttanut muun muassa asemakaavoitukseen, asuntorakentamiseen ja piensijoittajien tuotto-odotuksiin heiluttaessaan pohjois-eteläsuuntaisen Oulun tasapainoa ja luodessaan epävarmuutta sekä Raksilaan että Linnanmaalle. Joen pohjoispuolella Linnanmaa on muodostanut merkittävän akateemisen aluekeskuksen kaupallisten palveluiden ja hallinnon keskittyessä ydinkeskustaan ja eteläiseen Ouluun.

Raksilan ja sen ympäristön lukuisat hankkeet ovat esimerkki osaoptimoinnista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.