Oulu jakaa kas­vo­mas­ke­ja vä­hä­va­rai­sil­le entistä useam­mas­sa pai­kas­sa – By­strö­min Oh­jaa­mos­ta jaetaan maskeja eri­tyi­ses­ti nuo­ril­le

Kaupunki muistuttaa maskien hakijoita tulemaan vain terveenä ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä.

Oulun kaupunki jakaa kasvomaskeja vähävaraisille jatkossa entistä useammassa paikassa. 

Kasvomaskeja on jaossa maanantaista 7. syyskuuta lähtien myös Höyhtyän Välkkeessä  Latokartanontie 1:ssä ja Byströmin Ohjaamossa Hallituskatu 5:ssä. 

Byströmin Ohjaamossa jaettavat maskit on tarkoitettu erityisesti vähävaraisille nuorille, kaupunki kertoi tiedotteessaan perjantaina.

Kontinkankaalla maskeja jaetaan jatkossa Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen päärakennuksessa osoitteessa Kajaanintie 46 A.

Maskeja jaetaan edellä mainittujen paikkojen ohella entiseen tapaan Haukiputaalla (Simppulantie 15 A 14), Kaakkurissa (Pesätie 11), Kiimingissä (Terveystie 1), Myllyojalla (Karvarinaukio 16), Oulunsalossa (Kauppiaantie 10), Tuirassa (Kangastie 16) Yli-Iissä (Kirkkokuja 2) ja Ylikiimingissä (Vesaisenlinnantie 2).

Kaupungin jakamat maskit ovat pestäviä kangasmaskeja. Niitä on pakkauksessa neljä kappaletta, ja mukana tulee käyttö- ja huolto-ohje.

Kaupunki muistuttaa maskien hakijoita tulemaan vain terveenä ja huolehtimaan riittävistä turvaväleistä.

Vähävaraisille jaettavat kasvomaskit on alun perin tilattu eri toimijoilta sosiaali- ja terveysalan ammattilaiskäyttöön. 

Tämän takia joissain maskeissa voi olla esimerkiksi Oulun Keskuspesulan logo. Mikäli hakija haluaa merkitsemättömän maskin, asiasta voi mainita maskia noutaessa.