Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Ou­lu-alus, Kolmen kopla, Hohde ja Rysä: nämä ja 91 muuta eh­do­tus­ta Oulun uudeksi museo- ja tie­de­kes­kus­ra­ken­nuk­sek­si ovat nyt yleisön kom­men­toi­ta­vis­sa

Vielä nyt Ainolan puistossa sijaitsevan Pohjois-Pohjanmaan museon on tarkoitus sijoittua uuteen museo- ja tiedekeskusrakennukseen.
Vielä nyt Ainolan puistossa sijaitsevan Pohjois-Pohjanmaan museon on tarkoitus sijoittua uuteen museo- ja tiedekeskusrakennukseen.
Kuva: Sanna Jarva

Oulun uuden museo- ja tiedekeskusrakennuksen arkkitehtuurikilpailuun lähetetyt ehdotukset ovat tulleet nähtäville kilpailun verkkosivuille.

Ehdotuksia on kaikkiaan 95 kappaletta ja niitä voi kommentoida verkossa 27. marraskuuta saakka.

Kilpailun tuomaristo on aloittanut työskentelyn ja jatkaa sitä tiiviisti jouluun saakka.

12. tammikuuta 2023 julkistetaan yhteensä viisi parasta työtä, joista yksi on voittaja. Voittajaehdotus toimii lähtökohtana tuleville neuvotteluille ja jatkosuunnittelulle.

Parhaista ehdotuksista järjestetään myös näyttely.

Kilpailun kymmenhenkinen jury tekee itsenäistä työtä, eikä tässä vaiheessa huomioi yleisön kommentteja. Kun voittaja on selvillä, kommentteja voidaan käyttää apuna voittajaehdotuksen jatkokehittämisessä.

Oulun kaupungin yleisen arkkitehtuurikilpailun tavoitteena on rakentaa Museo- ja tiedekeskus Luupin käyttöön "arkkitehtonisesti korkeatasoinen, vetovoimainen ja nykyaikaisen toiminnan vaatimukset täyttävä museo- ja tiedekeskusrakennus, joka laadullaan nostaa myös sijaintialueensa arvoa ja viihtyisyyttä".

Myllytullissa sijaitsevaan Tietomaan suojeltuun päärakennukseen tehdään peruskorjaus ja tilamuutoksia. Siihen liittyvä Tiedeteatteriosa puretaan.

Suojellun rakennuksen yhteyteen rakennettavaan laajempaan lisäosaan sijoitetaan pääosa Luupin henkilöstöstä sekä Tietomaa ja Pohjois-Pohjanmaan museo.

Kohteen rakennussuunnittelu ajoittuu vuosille 2022–2023 ja rakentaminen vuosille 2024–2025 siten, että uudet tilat voidaan avata yleisölle 2026, kun Oulu on Euroopan kulttuuripääkaupunki.