Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­lio­lo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Ou­lais­ten yli­las­ku­tus­oi­keu­den­käyn­nis­sä tuo­mi­tut va­lit­ta­ne­vat kä­rä­jä­oi­keu­den tuo­mios­ta – kum­pi­kin tuo­mit­tiin yli kahden vuoden van­keus­ran­gais­tuk­siin

Oulun käräjäoikeus antoi 7. lokakuuta tuomion Oulaisten kaupunkiin kohdistuneesta ylilaskutusoikeudenkäynnistä.

Käräjäoikeus tuomitsi kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomat vankeustuomiot kaupungin entiselle virkamiehelle Timo Junttilalle ja yrittäjä Jorma Kortesojalle. Molemmat ovat nyt ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon.

Asianosaisilla oli seitsemän päivää aikaa ilmaista tyytymättömyys käräjäoikeuden tuomioon. Määräaika umpeutui viime perjantaina.

Oulun käräjäoikeudesta vahvistetaan, että määräaikaan mennessä kaupungin entinen virkamies ja yrittäjä ovat ilmaisseet hyväksytysti tyytymättömyyden koko tuomioon.

Kun asianosainen on ilmoittanut tyytymättömyyden käräjäoikeuden tuomioon, hänen on toimitettava hovioikeudelle osoitettu valituskirjelmä 30 päivän kuluessa käräjäoikeuden tuomion julistamisesta. Eli kyseisessä oikeuskäsittelyssä valituksen määräpäivämäärä on 7.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.