Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Orpon hal­li­tuk­seen yhtä monta mi­nis­te­riä kuin Ma­ri­nin­kin hal­li­tuk­ses­sa, ko­koo­mus saa yhden salkun enemmän kuin pe­rus­suo­ma­lai­set – katso tästä paik­ka­ja­ko

Perussuomalaisten Riikka Purrasta tulee todennäköisimmin valtiovarainministeri ja kokoomuksen Petteri Orposta pääministeri.
Perussuomalaisten Riikka Purrasta tulee todennäköisimmin valtiovarainministeri ja kokoomuksen Petteri Orposta pääministeri.
Kuva: Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

Petteri Orpon (kok.) muodostamaan uuteen hallitukseen on tulossa 19 ministeriä. Määrä on sama kuin nyt toimitusministeristönä toimivassa Sanna Marinin (sd.) hallituksessa on ollut.

Vaalivoittaja kokoomus saa kahdeksan ministeriä, perussuomalaiset seitsemän, RKP 2,5 ja kristillisdemokraatit 1,5 ministeripaikkaa. RKP ja kristilliset jakavat yhden paikan siten, että RKP hoitaa yhtä ministeritehtävää puolet vaalikaudesta ja kristilliset puolet.

Kokoomuksen ministerit ovat pääministeri, kunta- ja alueministeri, ulkoministeri, sosiaaliturvaministeri, puolustusministeri, työministeri, kulttuuri- ja tiedeministeri ja ilmasto- ja ympäristöministeri.

Perussuomalaisten ministerit ovat valtiovarainministeri, ulkomaankauppa- ja kehitysministeri, sosiaali- ja terveysministeri, elinkeinoministeri, oikeusministeri, sisäministeri, liikenne- ja viestintäministeri.

RKP:n ministerit ovat opetusministeri, eurooppa- ja omistajaohjausministeri, sekä liikunta-, urheilu-, ja nuorisoministeri (2 vuotta).

Kristillisdemokraattien ministerit ovat maa- ja metsätalousministeri ja liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri (2 vuotta).