Pohde: Sai­raa­la­pää­tök­siin pet­ty­nyt Me­ri-Lap­pi pohtii eroa­van­sa Lapista ja liit­ty­vän­sä Poh­tee­seen

Festivaalit: Frozen People jär­jes­te­tään Nal­li­ka­ris­sa lauan­tai­na ke­li­olo­ja uhmaten

Tuhopoltot: Ran­ta­ka­dun tu­li­pa­lot uh­ka­si­vat taas ra­ken­nuk­sia, joiden puo­les­ta ou­lu­lai­set tais­te­li­vat vuo­si­kym­me­niä

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Onko paljon puhuttu lää­kä­ri­pu­la to­del­li­nen? – lää­kä­rei­tä työs­ken­te­lee tällä het­kel­lä muissa kuin kou­lu­tus­taan vas­taa­vis­sa teh­tä­vis­sä

Uusien hyvinvointialueiden tulee kiinnittää huomiota siihen, että jokaisessa tehtävässä palvelee siihen koulutuksen saanut työntekijä.

Terveydenhuollon rakenteiden uudistamisen yhteydessä on myös puhuttava terveydenhuollon sisällöstä. Keskustelu hoitajamitoituksesta alkaa olla loppusuoralla. Nyt on aika avata keskustelu lääkäreiden asiakasmitoituksesta: kuinka monta asiakasta lääkäri kykenee palvelemaan työpäivänsä aikana?

Koska hoitohenkilöstölle mitoitetaan asiakasmäärä hoitajaa kohden, jota on kyettävä seuraamaan, on kohtuullista, että myös lääkäripalvelut mitoitetaan ja niitä seurataan. Siihen on olemassa työkalut.

Julkinen terveydenhuolto rahoitetaan verovaroin. Veronmaksajan on voitava luottaa siihen, että sosiaali- ja terveydenhuollolle osoitetut varat käytetään tarkoituksenmukaisesti. Varojen käytön on oltava läpinäkyvää. Viime kädessä vastuun kantavat vaaleilla valitut luottamushenkilöt.

Uusien hyvinvointialueiden tulee kiinnittää erityistä huomiota siihen, että jokaisessa tehtävässä palvelee siihen koulutuksen saanut työntekijä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.