Liikenne: Jos Oulun Poik­ki­maan­tie pää­te­tään uu­dis­taa, töihin pääs­tään no­peas­ti

Taiteiden yö: Kahden in­to­hi­moi­sen tai­de­har­ras­ta­jan unelma täyttyy Tai­tei­den yönä, kun Gal­le­ria 33 avaa ovensa

Tilaajille

Onko nor­maa­lia, että ...? Etsimme vas­tauk­set ylei­sim­piin seksiin ja sek­suaa­li­suu­teen liit­ty­viin ky­sy­myk­siin, jotka as­kar­rut­ta­vat ou­lu­lais­nuo­ria

Seksiasiat ovat kuumottava puheenaihe kaikille, ja juuri siksi niistä on tärkeää puhua asiallisesti, sanoo Oulun kaupungin etsivä nuorisotyöntekijä ja seksuaalineuvoja Simo Kivari.

-

Seksi ja seksuaalisuus ovat suosituin aihealue Oulun kaupungin ylläpitämän nuortenoulu.fi-verkkopalvelun Pulmakulmassa ja chatissa. Seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään yhdessä nuorten kanssa myös Oulun kaupungin Byströmin Ohjaamon seksuaalineuvonnassa. Kysyjien iät vaihtelevat varhaismurrosiän alusta aina 30:een ikävuoteen saakka. Listasimme yleisimpiä nuoria askarruttavia kysymyksiä ja etsimme niihin vastaukset.

Onko normaalia, että penikseni on käyrä?

– Jokaisen sukuelimet, ja myös rinnat ovat erilaisia ja uniikkeja. Kahta samanlaista penistä ei ole olemassa tai kahta samanlaista rintaparia. Kaikkien kehot ovat yksilöllisiä. Normaalin kokoista tai muotoista penistä on tarpeetonta määrittää, koska peniksen koko ei vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen ja siitä nauttimiseen tai siihen, pystyykö peniksellä tyydyttämään kumppania.