Jalkapallo: Eemeli Rait­ti­nen olisi ha­lun­nut pelata enemmän AC Oulun lii­ga­jouk­kuees­sa

Kalakauppa: Nor­ja­lai­nen lohi ei ole niin kal­lis­ta kuin ihmiset ku­vit­te­le­vat

Taide: Elisa Her­net­kos­ken Vul­va-sar­ja syntyi van­hois­ta pos­ti­mer­keis­tä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

"On hienoa, että meillä on matalan kyn­nyk­sen paikka päästä tu­tus­tu­maan kir­jal­li­suu­teen Ou­lus­sa" — Oulun Muu­sa­juh­lien ta­pah­tu­mis­sa haas­tat­te­li­ja­na toimiva Tomi Kii­la­kos­ki päätyi mukaan saunan lau­teil­ta

Oulun Muusajuhlilla eri tapahtumissa haastattelijan roolissa toimiva, tutkija Tomi Kiilakoski nauttii siitä, kun hän pääsee selvittämään taiteilijoilta ja kirjailijoilta "miten temppu tehdään".

Oulu
Muusajuhlat: Ville Hytšnen ja Anniina Ljokkoi
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Oulun Muusajuhlat ovat parhaillaan käynnissä niin Oulussa, kuin myös ympäri Pohjois-Pohjanmaata eri tapahtumien merkeissä. Poikkitaiteellinen festivaali rantautuu tuttuun tapaansa klubeille, kahviloihin, kirjastoihin ja huoltoasemalle pitkin viikkoa.

Tutkija Tomi Kiilakoskelle Muusajuhlat ovat upeita kohtaamisia täynnä. Kirjailijoita Muusajuhlien eri tapahtumissa haastatteleva Kiilakoski päätyi aikanaan tehtäväänsä saunan lauteilta.

Mitä esimerkkejä Kiilakoski nostaa herkullisiksi tämän vuoden kattauksesta? Tätä ja monta muuta asiaa selvitettiin Radio Kalevan Solistinkadun iltapäivässä maanantaina tapahtuman aattona.

Toimittajana Ville Muikkula.

Muusajuhlat ja Tomi Kiilakoski
Tekijä: Johanna Mattola