Taide: Ou­lu­lai­nen Elsi Tau­riai­nen jul­kai­si maa­laus­vi­deon ja sai 100 000 seu­raa­jaa

Neuvottelutaito: Oulun po­lii­sin neu­vot­te­lu­ryh­män vetäjä kertoo tiu­kim­mat ti­lan­teen­sa

Kolumni: Sek­suaa­li­nen ah­dis­te­lu on rikos ja siihen tulee suh­tau­tua sel­lai­se­na

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Pääkirjoitus
Tilaajille

On eri­no­mais­ta, että lasten ja nuorten an­ne­taan Poh­jois-Poh­jan­maal­la käydä kou­lus­sa ja har­ras­taa – peiliin kat­so­mi­sen paikka on alueen virusta tar­tut­ta­vil­la ai­kui­sil­la

Pohjois-Pohjanmaan koronatilanne on vielä hallinnassa. Siksi rajoitukset tiukentuvat nyt vain lievästi. Perusteltua on etenkin lasten ja nuorten tarpeiden huomioon otto. Virusta tartuttavat aikuiset.

Koronavirustilanne on Pohjois-Pohjanmaalla viime päivinä taas vaikeutunut mutta on hallinnassa ja rauhallinen. Siksi alueen koronarajoitukset kiristyvät vain lievästi.

Jotakuinkin näin voi tiivistää Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmän keskiviikkoisen tiedotustilaisuuden annin.

Maakunnan tilanne vaikuttaa lohdulliselta erityisesti peilattuna keskiviikkoisiin koko maan tartuntalukemiin, joissa nähtiin kyseenalainen uusi ennätys.

Oulun tiedotustilaisuuden tärkeä viesti kuitenkin oli, että viruksen arvaamattomuuden takia tilanne voi täälläkin nopeasti vaikeutua.

Samaan aikaan onneksi kaksikin tekijää alkaa helpottaa tilannetta vähitellen: rokotukset etenevät – vaikkakin yhä harmillisen hitaasti – ja kesän lähestyminen jarruttaa luontaisesti infektioita.

Päivän myönteinen viesti oli sekin, etteivät hoitokapasiteetin rajat ole maakunnassa lähelläkään.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.