Unelma Hietasaaressa: Ou­lu­lais­per­he re­mon­toi vanhan puu­ta­lon oman nä­köi­sek­si

Valmistuneet: Ou­lu­lai­nen kuk­ka­kaup­pa­yrit­tä­jä myy tänä vii­kon­lop­pu­na lähes tuhat ruusua – lue, miten kukan saa säi­ly­mään pi­dem­pään

Kolumni: Oulu on jäänyt pussin pe­räl­le, ja se tekee monen arjesta rai­vos­tut­ta­van han­ka­laa ja kal­lis­ta

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi + Lauantai 15,90 €/kk

Olli Rehn ratkoo jal­ka­pal­lon ko­ro­na­vai­keuk­sia – va­lit­tiin Fifan oh­jaus­ryh­män pu­heen­joh­ta­jak­si, jaossa lähes 1,3 mil­jar­dia euroa

Entinen EU-komissaari ja Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on saanut merkittävän tehtävän Kansainvälisessä jalkapalloliitossa Fifassa.

Olli Rehnin rooli Fifassa laajenee korona-avustusten jakamisen valvontaan.
Olli Rehnin rooli Fifassa laajenee korona-avustusten jakamisen valvontaan.
Kuva: Timo Marttila

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on valittu Fifan koronaohjausryhmän puheenjohtajaksi, kertovat Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Suomen Palloliitto tiistaina.

Ohjausryhmä valvoo Fifan lähes 1,3 miljardin euron (1,5 miljardia dollaria) suuruisten korona-avustusten jakoa ympäri maailmaa.

Rehn oli mukana valmistelemassa kevään ja kesän aikana avustuspakettia Fifan hallintokomitean varapuheenjohtajana. Tässä tehtävässä hän on ollut vuodesta 2017.

– Jalkapallo on kärsinyt valtavasti koronapandemian aiheuttamista vaurioista. Alimmillaan kevättalvella jalkapallosarjat olivat pysähdyksissä kaikissa paitsi 4 liitossa Fifan kaikkiaan 211 jäsenliitosta, Rehn kertoi lauantaina Palloliiton seurojen kokouksessa Helsingissä.

Tarkoitus on jakaa jokaiselle jäsenliitolle miljoona dollaria eli vajaat miljoona euroa ilman ehtoja. Lisäksi puoli miljoona dollaria jaetaan naisten jalkapallon kehittämiseen. Liitot voivat myös hakea lainaa aina reiluun 4 miljoonaan euroon saakka.

Ottelut ilman yleisöä

Koronavirus siirsi muun muassa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-kilpailut ensi kesään.

Kisat on tarkoitus pelata 2021 alkuperäisen suunnitelman mukaan ympäri Eurooppaa niin, että Suomen lohko on Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

Monet eurooppalaiset suuret jalkapallosarjat pelattiin kesällä loppuun ilman yleisöä. Osa sarjoista keskeytettiin koronarajoituksia edeltävään tilanteeseen. Parhaillaan ratkotaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat.

Myös sarjakaudet syksyllä alkanevat Euroopassa pääosin ilman yleisöä, mikä vaikuttaa kaikilla tasoilla pelaavien seurojen tuloihin.

Suomessa koronaohjeet sallivat rajoitetusti yleisön pääsyn jalkapallo-otteluihin.