Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Sää: Katso miten Oulussa nau­tit­tiin kesän lämmön pa­luus­ta

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Olenko ter­ve­tul­lut Ouluun? – Oulu on myös tuote, mitä kau­pun­gin pitäisi myydä, eikä siihen sovi hil­jai­suus

Olen syntynyt Oulussa ja asunut sen jälkeen muun muassa Kajaanissa, Kuusamossa ja nykyisin enemmän Espanjassa, ja kaikkialle olen ollut tervetullut.

Olen siirtämässä nykyisiä liiketoimia Ouluun. Tämä tarkoittaa vuokrakohteiden markkinointia. En itse ole vielä kirjoilla Oulussa. Ja hieman epäilen etten enää tulekaan veronmaksajana, sillä Oulun kaupunki viestii kaikkeen olemalla hiljaa.

Oulu on myös tuote, mitä kaupungin pitäisi myydä ja markkinoida, eikä siihen sovi hiljaisuus.

Kerron esimerkin vain yhdeltä sektorilta: pysäköinti.

Ensimmäisen asunnon kun ostin ja laitoin vuokralle, tuli mukana Kelan rahoittama vuokralainen, joka oli urani ensimmäinen vaikea asiakas. Lukemattomien häiriöiden takia hänet oli poistettava asunnosta. Mutta hän jätti kalusteet kohteeseen. Niitä kun tulimme viemään kaatopaikalle, huomasimme pusikossa piilossa olevan liikennemerkin.

Pääkaduilla oli sallittu pysäköidä ja oletimme, että tämä lyhyt sivukatu sallii myös toiselle puolen pysäköinnin. Kysyimme sitä Oulun pysäköinnistä ja he sanoivat, että se koskee vain sitä puolta, missä merkki on. Pian sen jälkeen autoon tuotiin sakko. Merkki olikin aluepysäköintiä koskeva.

Reklamaatiossamme muun muassa. Oulun kaupungin lakimies ei ottanut mitään kantaa siihen, että pysäköinninvalvonta oli antanut itse siihen luvan. Ainoastaan pusikot poistettiin myöhemmin ja merkki tuli muille myös näkyviin.

"En itse ole vielä kirjoilla Oulussa. Ja hieman epäilen etten enää tulekaan veronmaksajana, sillä Oulun kaupunki viestii kaikkeen olemalla hiljaa."

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.